Alexander Mols terug bij Blauw Geel'38 (Foto Peter Kuijpers)
Alexander Mols terug bij Blauw Geel'38 (Foto Peter Kuijpers)

Alexander Mols komt thuis bij Blauw Geel

Voetbal 190 keer gelezen

VEGHEL | Hij was alweer een paar jaar weg uit Veghel. Drie jaar geleden kreeg Alexander Mols bij FC Den Bosch een profcontract aangeboden. Dat sla je als jongeling niet af. Scoorde met regelmaat zijn doelpuntjes, maar kon nog geen vaste basisplek afdwingen. Onder trainer René van Eck lukte dat wel en het scoren ging ook steeds beter. In februari, tijdens Eindhoven – FC Den Bosch, sloeg het noodlot toe. Een kapotte voorste kruisband en mediaal knieletsel luidde de uitslag van de scan.

Door Peter Kuijpers

Eigenlijk wil Alexander Mols er niet meer aan herinnerd worden. Begrijpelijk als je in de prille fase na het voetbaldrama door je moeder of vriendin onder de douche gezet moet worden. Mols: "Dat was een vervelende tijd hoe behulpzaam mijn omgeving ook was. Ik kan alle zenders van tv wel dromen of computerspelletjes en veel (sport)lectuur. Gelukkig is het herstel voorspoedig verlopen. Ik had begin dit jaar, bij een bepaalde stand, nog wel vaak een stekende pijn in mijn knie. Ik heb het mijn behandelaren gezegd, maar die vonden het niet bezwaarlijk. Tot er opnieuw, omdat ik bleef klagen, in de knie gekeken werd. Bleek er een onderdeel wat gebruikt wordt bij de operatie nog ergens rond te zweven. Dat werd verwijderd en nu voel ik me topfit en kan de hele wereld weer aan", vertelt een super gemotiveerde Alexander.

Geen logo
We spreken Mols bij Sport 2000 waar hij een afspraak heeft om kleren te passen. Mols: "Nee deze is te groot heb je niet een maatje M? Deze broek zit fijn doe die maar en die jack is ook prima." Sport 2000 eigenaar John Verkuijlen adviseert nog wat en Mols luistert. Verkuijlen ziet plotseling iets en springt op: "Jeetje, op deze zit nog geen logo. Nee, daar gaan we niet mee op de foto. Momentje haal er even een uit het magazijn. Het moet lekker zitten. Er gaat hier geen speler weg die niet tevreden is over zijn tenue", vertelt John.
De pas-sessie zit erop, tijd voor koffie en praten over voetbal zoals mannen wel vaker doen.



Zoek er maar een uit Alexander (Foto Peter Kuijpers)

Enorme drive
Verrassend is de beslissing van Alexander, stoppen met profvoetbal en gaan voor een maatschappelijke carrière, op zijn minst. Mols vervolgt: "Ik liep er al langer mee rond, het zat al langer in mijn hoofd. Het was een moeilijk e beslissing, maar nu ben ik blij dat ik het heb gedaan. En niet te vergeten dat ik weer terugkeer bij Blauw Geel'38. Ik heb een enorme drive in me om weer lekker te voetballen en leuk dat dit dan bij Blauw Geel'38 kan. Ik ben alweer maanden fulltime aan het trainen en het gaat goed. De knie voelt prima en dat geeft voor jezelf ook veel vertrouwen. Het voetbal komt echt wel. Bovendien heb ik alweer een paar maal gescoord in oefenwedstrijden, die kick is ook wel weer eens leuk."

Puzzelstukjes
Het volledige herstel van een kruisband blessure duurt zeker een jaar. Die periode is ruim voorbij. Mols: "De chirurg en fysio spreken van anderhalf jaar. Dan zou hij nog sterker moeten zijn dan hij voorheen was. Ik vind het allemaal prima, ik voel me goed en wil aan de slag." Bij Blauw Geel'38 vertrok rechterspits Brian Peters. Mols is rechts, dus die puzzelstukjes lijken in elkaar te vallen."Dat klopt ik ben rechts, maar voetbal ook graag op links en kom naar binnen. Met 4-4-2 voel ik me ook prima. En tenslotte is het aan Niels van Casteren hoe we dat gaan invullen. Nog even vakantie en dan rap aan de slag" , spreekt een bevlogen Alexander Mols.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant