Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Keldonk wint bij WEC (Foto's: Sjaak Pijnenburg)
Keldonk wint bij WEC (Foto's: Sjaak Pijnenburg)

4I: Keldonk harkt eerste zege binnen, VOW verliest maar maakt toch indruk

  •   keer gelezen   Voetbal

UDEN/VEGHEL| RKVV Keldonk had over geluk niet te klagen in Wijbosch maar was na afloop vooral toch erg blij met de 1-2 winst bij WEC. In Zijtaart knokte VOW zich van een 0-3 achterstand terug tegen BMC maar uiteindelijk trokken de gasten toch aan het langste eind: 3-4. Avesteyn won nipt van DVG (1-0) en WHV kon niet voorkomen dat Boskant er met 1-2 vandoor ging.

In Wijbosch had het noodgedwongen omgetimmerde RKVV Keldonk het erg moeilijk met tegenstander WEC, maar vooral ook met zichzelf. Trainer Peter van den Heuvel: "We waren slordig aan de bal, ongelooflijk onnauwkeurig. Hierdoor verloren we telkens de bal en kreeg WEC de beste kansen." Toch was het juist Keldonk dat snel aan de leiding kwam. Een schot van target-man Joost Antonides werd geblokt waarna de gevolgde Jasper van Boggelen kon binnenschuiven: 0-1. Daarna bleef Keldonk het echter moeilijk hebben. Na een lange bal van achteruit werd er geen druk op een aanvaller van WEC gezet die vervolgens beheerst wist te scoren: 1-1. Tien minuten voor de pauze moest WEC echter met een man minder verder na een grove overtreding op Mark van Haandel. Trainer Van den Heuvel deed wat tactische omzettingen. "WEC ging van drie naar twee spitsen waardoor ik de twee backs vrij in de zone kon laten spelen. Ik bracht Mats Kerkhof in omdat die meer diepte in zijn spel heeft en dat wilde ik graag tegen tien man." Het was uiteindelijk Kerkhof die aan de basis van de 1-2 stond toen hij voorzette richting Jan van den Acker die vervolgens schitterend met links de verre hoek wist te vinden. In de slotfase was het ouderwets met samengeknepen billen op de bank zitten. Van den Heuvel: "Het seizoen is net begonnen en nu was de spanning al enorm haha." De gasten zwijnden een paar keer nadrukkelijk. Paal, lat en een goed keepende Leon van den Acker frustreerden WEC dat zeker recht had op meer dan een nederlaag. "Ik geniet van deze zege maar het zal beter moeten, dat moeten we niet vergeten", aldus Peter van den Heuvel. 

VOW verliest toch

VOW-trainer Jordy van Boxtel was ondanks de 3-4 nederlaag tegen BMC niet chagrijnig. Van Boxtel: "We hebben een gebrekkige voorbereiding gehad, eindelijk heb ik nu ongeveer 90% van de beoogde groep compleet. Ik hoop dat nog een paar spelers aansluiten want mijn selectie is nu erg smal. Dat is niet erg, we werken gewoon met de middelen die we hebben. Vandaag kan ik niet ontevreden zijn want VOW heeft het naar de mogelijkheden goed gedaan. Alleen jammer dat je alsnog verliest maar dat heeft ook te maken met een gebrek aan fitheid. Als je zo'n voorbereiding hebt dan is het niet raar dat je het als team na de zeventigste minuut fysiek zwaar krijgt." VOW begon aardig tegen BMC dat gezien wordt als een favoriet voor de bovenste plaatsen. Bij de eerste de beste aanval van BMC was het echter meteen raak: 0-1. Snel daarna werd het ook 0-2 en een penalty betekende na een half uur reeds 0-3. Van Boxtel: "Ik zat al te denken hoe we na de pauze de schade gingen beperken maar Bart van den Oever scoort twee keer, we toonden veerkracht." Van den Oever zorgde dus voor 2-3 en nog voor de rust had VOW zelfs nog een strafschop kunnen krijgen toen er met twee handen werd geduwd. Na de pauze is het 2e elftal-speler Robert Gloudemans die de fans van VOW in extase brengt als hij 3-3 op het bord tovert. Uiteindelijk verliest VOW dan toch nog nog. Twaalf minuten voor tijd maakt BMC 3-4 en toen ging het kaarsje meteen definitief uit. Het had ook nog 3-5 kunnen worden terwijl de gelijkmaker er nooit meer inzat.

Piepjong Avesteyn wint met 1-0

De statistici van Avesteyn hadden berekend dat het eerste elftal dit jaar met gemiddeld 21,2 jaar oud het jongste team is dat ze ooit hebben gehad. Trainer Lucien Roeffen: "Voor de balans had ik er best een dertiger bij willen hebben maar het is zoals het is. Als iedereen fit is hebben we best een leuk ploegje hoor."  Tegen DVG ontspon zich een gelijkopgaande strijd, met voor de rust vooral dreiging bij stilstaande momenten zoals corners en vrije trappen. DVG was fysiek sterk en men showde ook veel loopvermogen. Avesteyn had het niet makkelijk maar bleef toch keurig overeind. Halverwege de tweede helft wisten de gastheren zelf wel te scoren. Na een ingooi was het Joost van Vugt die vanaf de rand van de zestien keurig de lange hoek wist te vinden: 1-0. In de slotfase zette DVG nog alles op alles om toch nog een punt te halen en men kreeg één hele dikke kans maar toen was het Avesteyn-keeper Glenn Beurmans die zijn team met een knappe redding op de been hield. 

Penalty doet WHV das om

In Loosbroek moest WHV uiteindelijk het onderspit delven tegen Boskant. En dat terwijl de formatie uit Loosbroek al snel de beste kansen kreeg. Nadat Thijs Lunenburg er dus al dichtbij was geweest scoorde hij op een gegeven toch toen Roel Lunenburg hem bediende en de aanvaller de keeper van Boskant keurig uitspeelde en 1-0 aantekende. WHV probeerde daarna door te drukken maar moest toezien dat juist de gasten scoorden. Het was Emiel van de Elsen die 1-1 maakte. Ook na de pauze bleef WHV goed meedoen maar een overtreding van Tim Buunen zorgde ervoor dat Boskant tien minuten voor tijd een strafschop kreeg: 1-2. Daarna ging WHV va-banque spelen en er kwam in ieder geval nog één hele grote kans. Het was Ramon Kezer die had kunnen scoren maar helaas voor hem en WHV belandde de bal niet tegen het net kon Boskant de 1-2 over de streep trekken.

Uitslagen vierde klasse I

Avesteyn-DVG 1-0

Maliskamp-Boxtel 2-3

Mariahout-SCI 3-1

VOW-BMC 3-4

WEC-Keldonk 1-2

WHV-Boskant 1-2

Meer berichten