Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Jordy van Boxtel (Foto: Peter Kuijpers)
Jordy van Boxtel (Foto: Peter Kuijpers)

Vierde Klasse I, Jordy van Boxtel: 'Ik kan moeilijk ontevreden zijn over VOW tot nu toe. Het spel is prima'

  •   keer gelezen   Voetbal

UDEN| In de vierde klasse I staan er elke week wel leuke en spannende wedstrijden op de rol. Voor de lokale liefhebber is het wat dat betreft uitzoeken geblazen. Aanstaande zondag is het niet anders. Het duel dat er uit springt is WEC tegen VOW want beide dorpen liggen hemelsbreed hooguit een paar kilometer uit elkaar. Een glaszuivere derby dus, de derby van het Veghelse industrieterrein met een beetje gevoel voor drama.

VOW promoveerde naar de vierde klasse en op die basis behoren de oranje-witten op dit moment uiteraard niet tot de kampioenskandidaten. De formatie uit Zijtaart voetbalt echter tot nu toe best behoorlijk mee. Dat zegt ook trainer Jordy van Boxtel die positief verrast is zelfs. Van Boxtel: "Onze selectie is smal, mede ook omdat er sommige spelers toch niet bij zijn gekomen die ik wel had verwacht. Onze voorbereiding was daarom verre van ideaal, je kunt dan eigenlijk ook nooit echt goed trainen. Daarom ben ik verrast dat we toch zo goed meespelen." De eerste wedstrijd thuis tegen BMC werd ongelukkig met 3-4 verloren maar er zat meer in. Vorige week ging de 'Seiterse' trots de bietenbrug op bij Boskant: 1-0. Van Boxtel: "We hadden recht op veel meer maar maakten de kansen niet af. Natuurlijk is het jammer dat we tot nu nog geen punt hebben maar ik kan moeilijk ontevreden zijn over mijn team."

WEC

Zondag gaat de 'reis' naar Wijbosch alwaar de Wijbosch Eerde Combinatie al sinds jaar en dag resideert. WEC verloor op de openingsdag ongelukkig met 1-2 van Keldonk en vorige week pakte men een puntje in St. Michielsgestel bij SCI. De nieuwe trainer Bas van de Veerdonk aast nu op een zege, de eerste voor hem als trainer van WEC. Een broodnodige ook. Ondanks alle goede bedoelingen zal de verliezer van komende zondag namelijk toch gewoon moeten spreken van een zeer zwakke competitiestart. Want uiteindelijk draait het uiteraard altijd nog om de punten. Het vertoonde spel is iedereen weer snel vergeten, net als het feit of het wel of niet verdiend was.

Programma vierde klasse I

-Avesteyn-Boskant 

-Boxtel-Keldonk

-DVG-BMC 

-Mariahout-Maliskamp 

-SCI-Vorstenbossche Boys 

-WEC-VOW

Stand vierde klasse I

1. Boskant 2-6

2. Mariahout 2-6

3. Avesteyn 2-6

4. RKVV Keldonk 2-4

5. Vorstenbossche Boys 1-3

6. BMC 2-3

7. Boxtel 2-3

8. WEC 2-1

9. WHV 2-1

10. SCI/FLYNTH 2-1

11. DVG 1-0

12. VOW 2-0

13. Maliskamp 2-0

Meer berichten