VOW verslaat Avesteyn (Foto's: Ad van Dooren)

Overzicht vierde klasse I: VOW boekt eerste winst, Keldonk had meer kunnen halen tegen Mariahout dan 1-1

Voetbal 243 keer gelezen

UDEN/VEGHEL| VOW wist eindelijk de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Op eigen veld waren de mannen uit Zijtaart verrassend met 3-1 te sterk voor Avesteyn. Keldonk speelde thuis tegen Mariahout en verwachtte een moeilijke middag tegemoet te gaan. Uiteindelijk mochten de gasten blij zijn met 1-1. Vorstenbossche Boys verloor thuis met 1-2 van Boxtel terwijl WEC bij WHV domineerde maar genoegen moest nemen met 2-2.

VOW-trainer Jordy van Boxtel zag in de openingsfase een Avesteyn dat wat licht de overhand had maar na wat omzettingen toonde zijn ploeg meer tanden. De beste kansen waren sowieso over de gehele wedstrijd gezien voor de gastheren terwijl Avesteyn wel regelmatig balbezit had maar niet echt gevaarlijk kon worden. Toch kwamen de bezoekers wel met 0-1 voor toen een voorzet bij Stan de Laat belandde en de aanvaller het beheerst afrondde. VOW moest alle zeilen bijzetten en had wat meeviel toen een ingestudeerde corner uiteindelijk door Bart van de Laar bij de tweede paal werd binnen gekopt: 1-1. Van Boxtel: "Altijd lekker als je scoort uit een standaardsituatie." Na de pauze liet VOW zich wat zakken en speculeerde men op een onderschepping. Dit lukte regelmatig waardoor VOW de betere kansen kreeg. Na een uur spelen ging de bal op de stip toen Bart van de Laar werd getoucheerd door de Dintherse doelman. Bart van den Oever toonde zich vanaf elf meter vervolgens wederom ijzig koel: 2-1. Daarna moest Avesteyn nog nadrukkelijker komen en bleef VOW gevaarlijk bij uitbraken. Op een gegeven moment onderschepte Bart van den Oever op eigen helft zo'n aanval om vervolgens aan een geweldige rush te beginnen die hij ook nog eens zelf afrondde voor de beslissing in de wedstrijd: 3-1.

Keldonk laat de winst liggen

Keldonk-trainer Peter van den Heuvel moest aan de bak tegen de club waar hij kind aan huis is: Mariahout. De meeste spelers van Mariahout hij in de jeugdafdeling van de vereniging onder zijn hoede. Hij wist op voorhand daarom dat Mariahout voetballend veel meer te brengen zou hebben dan Keldonk maar uiteraard wist hij wel hoe zijn team in te stellen. Het gevolg was een wedstrijd waarin de gasten veel de bal hadden, aan de bal beter waren, maar de beste kansen waren toch echt voor de gastheren. Van den Heuvel: "We hadden echt moeten winnen, we kregen na de rust vier open kansen. Natuurlijk had ik vooraf getekend voor een gelijkspel maar achteraf gezien hadden we echt drie punten moeten hebben. Niet op basis van voetbal, dat niet, maar echte kansen heeft Mariahout amper gehad. Wij des te meer." In een eerste helft, waarin de gasten al snel een kans kregen door een verkeerde terugspeelbal (Leon van den Acker redde goed als keeper van Keldonk), diende zich dit al aan omdat het bleek dat Mariahout het steeds moeilijker kreeg. Wel was er nog een afstandsschot tegen de lat. Vlak na de hervatting kwamen de Koulbergbewoners op voorsprong toen Jan van de Acker een fabelachtige actie in huis en met een streep richting kruising de 1-0 wist te realiseren. Van den Heuvel: "Een schitterende goal. Helaas verzuimen we daarna om door te drukken." Wederom Van de Acker kreeg namelijk een dot van een kans en ook Tom van de Broek was levensgevaarlijk maar de bal wilde er niet in. De bezoekers wisten op de lijn redding te brengen. Na een corner viel de goal aan de andere kant toen de bal bleef liggen vlak voor het doel en het grote talent Tim Barten, voor de rest in de zak bij Erwin van Lankveld, toesloeg: 1-1. Ook daarna kreeg Keldonk nog kansen maar uiteindelijk bleef het gelijk. Een knappe prestatie van de oranje-zwarten op zich maar gezien de kansenverhouding had er dus nog meer ingezeten.

Marvin van Heeswijk mist vlak voor tijd penalty, Vorstenbosch verliest

Vorstenbossche Boys speelde beter dan vorige week maar ging ook nu toch weer onderuit. Trainer Ruud Fleskens: "We hadden toch veel de controle maar door wat foutjes achterin verloren we alsnog." In de eerste helft had Boxtel ook al vaker de bal maar Vorstenbosch kwam wel op voorsprong. Noud Donkers schoot op goal waarna de keeper van Boxtel stopte maar Luuk van Kessel benutte vervolgens de rebound: 1-0. Fleskens: "Dat was natuurlijk mooi. Ik zei ook al in de rust dat we er bovenop moesten zitten want zij kwamen met een hele jonge ploeg." Toch sloeg het noodlot toe voor de gastheren. Twee keer kwam er een voorzet vanaf de zijkant en evenzovele keren greep de defensie niet adequaat in en kwam er een goal uit voor Boxtel: 1-2. Voordat de gastheren weer konden aanzetten kreeg Boxtel ook nog een strafschop. Deze werd echter goed gepareerd door keeper Geert van de Ven. Vorstenbossche Boys bleef zodoende in de wedstrijd en kon gaan jagen op de gelijkmaker. Deze leek er ook te komen toen men zelf zeven minuten voor tijd ook een strafschop kreeg. Marvin van Heeswijk zette zich achter de bal, wilde door het midden scoren, maar trof de benen van de keeper van Boxtel.

WEC kan kansen niet benutten tegen verdedigend WHV en moet genoegen nemen met 2-2

WHV spoot als een raket uit de startblokken en koesterde al snel een 2-0 voorsprong. WEC moest toezien dat de gastheren zich uiterst effectief toonden en liep dus meteen achter de feiten aan. Na een corner bleef echter de bal liggen voor de voeten van Pieter van de Sangen die al snel 2-1 maakte. Nog voor de pauze was het Yoeri Verbakel die anticipeerde op een hakje van diezelfde Van de Sangen en de gelijkmaker realiseerde: 2-2. Trainer Bas van de Veerdonk: "Dan heb je de hele tweede helft om nog te winnen maar ja: je moet wel de kansen afmaken en dat deden we niet. Wij voetbalden, WHV hield tegen, maar je moet wel de bal tegen het netje schieten." Steef Rovers kreeg een goede kans, net als Yoeri Verbakel en onder meer Pieter van de Sangen maar uiteindelijk bleven de gastheren overeind. Van de Veerdonk: "Je weet dat WHV zo speelt, dat is ook hun goed recht. Wij konden niet effectief genoeg zijn."