De gemeente Meierijstad sluit aan bij Brabant Woont Slim.
De gemeente Meierijstad sluit aan bij Brabant Woont Slim.

Meierijstad helpt inwoners bij verduurzamen eigen huis

Wonen 681 keer gelezen

VEGHEL | De gemeente Meierijstad sluit aan bij Brabant Woont Slim. Brabant Woont Slim is een loket voor huizenbezitters in veertien gemeenten in Brabant-Noordoost. Woningeigenaren kunnen hier terecht voor advies over het verduurzamen van hun woning. En voor informatie over subsidies en leningen, voor verwijzingen naar lokale bedrijven of voor een quickscan. De gemeente Meierijstad neemt de helft van de kosten van een adviesgesprek voor haar rekening. 

Wethouder Harry van Rooijen: "De afgelopen weken deed Meierijstad voor het tweede jaar mee aan de Nationale Duurzame Huizenroute. Enkele trotse inwoners stelden hun eigen duurzame woning open voor belangstellenden. Als bezoekers daarbij geïnspireerd zijn geraakt om ook met hun eigen huis aan de slag te gaan, willen we ze daar graag bij helpen. Het zou zonde zijn als die energie wegzakt. Vanaf nu bieden we alle inwoners die dat willen, hele praktische ondersteuning met Brabant Woont Slim." Een adviesgesprek bij Brabant Woont Slim kost normaliter 365 euro. Om Brabant Woont Slim te promoten, stelt de gemeente een aantal adviezen met stevige korting beschikbaar. De eerste twintig huizenbezitters die nog in 2018 advies aanvragen, betalen slechts 75 euro. Daarvoor krijgen ze een uitgebreid advies op maat en twee gesprekken over hun woning. Vanaf 2019 betalen huizenbezitters in Meierijstad 180 euro voor het hele pakket; De andere helft wordt door de gemeente betaald. Per maand kunnen tien adviezen met deze korting worden uitgebracht. 
 
Huurwoningen
In 2050 wil Meierijstad energieneutraal zijn. Het verduurzamen van woningen is een grote stap in die richting. Daarom ondersteunt de gemeente woningeigenaren zoveel mogelijk met informatie, advies en financiële ondersteuning. Voor het verduurzamen van huurwoningen werkt de gemeente samen met de woningcorporaties Area en Woonmeij. 
 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant