Michiel Wijnen, directeur van Zenzo Maatschappelijk Vastgoed, Henk Roozendaal, directeur BrabantWonen, Felicia Brandsma, bestuurder BrabantZorg.
Michiel Wijnen, directeur van Zenzo Maatschappelijk Vastgoed, Henk Roozendaal, directeur BrabantWonen, Felicia Brandsma, bestuurder BrabantZorg.

Ontwikkeling Kloosterkwartier een stap verder

Wonen 1.203 keer gelezen

VEGHEL |  Zenzo Maatschappelijk Vastgoed, BrabantWonen en BrabantZorg tekenden donderdag 13 december de intentieovereenkomst om op het Kloosterkwartier woningen te ontwikkelen. Het Kloosterkwartier in Veghel omvat het oude ziekenhuisterrein Bernhoven en het aangrenzende kloosterterrein waar de komende jaren een nieuwe wijk wordt gerealiseerd.

Het voormalig ziekenhuis wordt in april 2019 gesloopt. Op dit terrein wil BrabantWonen samen met BrabantZorg 36 huurappartementen realiseren voor mensen met een zorgvraag die zelfstandig wonen. Een gedeelte van het ziekenhuiskantoor blijft staan. Deels wordt het kantoor hergebruikt, deels wordt er een nieuw stuk aangebouwd. Daarnaast gaan Zenzo, BrabantWonen en BrabantZorg de mogelijkheden verkennen om op het terrein van het klooster extra woningen te realiseren voor specifieke doelgroepen.

Kloosterkwartier
Het Kloosterkwartier is de naam voor de gebiedsontwikkeling van het voormalig ziekenhuisterrein Bernhoven samen met het terrein van het klooster van de Zusters Franciscanessen. Op het gedeelte waar nu het ziekenhuis nog staat, komen 49 koopwoningen (waarvan 12 parkwoningen, 28 twee-onder-een-kapwoningen en 9 vrijstaande woningen), 62 appartementen voor de vrije sector en 36 sociale huurappartementen voor wonen en zorg. Het Kloosterkwartier krijgt de sfeer van een dorp met faciliteiten die voor iedereen toegankelijk zijn, ongeacht leeftijd of zorgvraag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant