Afbeelding

Over de grenzen van IT heen

Zakelijk 790 keer gelezen

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Veghel.

IT is geen kostenpost, maar een investering die iets oplevert. Het is de visie van de mensen van Lanthopus X, een internet-softwarebureau dat online concepten vertaalt naar adequate oplossingen. Met succes. In korte tijd is Lanthopus X uitgegroeid tot een belangrijke speler op de markt met klanten in vele branches. 'IT kun je overal inkopen, maar het gaat niet om de techniek, maar om wat je ermee kunt doen'.

Pijlers
Duizenden IT-bedrijven zijn er inmiddels. Om je dan te onderscheiden, moet je wat extra's bieden. En dat is precies wat Lanthopus X doet. "Lanthopus is een bedrijf die zich richt op het tot stand brengen van bedrijven vanuit nieuwe ideeën en concepten. Daarvoor kijken we naar de pijlers die er voor nodig zijn om een bedrijf succesvol te laten zijn, te weten: markt & innovatie, financiering en uitvoering. En de mogelijkheden van IT vormen in elk van die drie onderdelen een onlosmakelijk onderdeel. Omdat we geloven in de kracht van samenwerking i.p.v. het gebruikelijke eilandje-denken, zijn Marko, Toine en ik de samenwerking aangegaan, hetgeen dus nu zo goed blijkt te werken", zegt Kees Cuperus.
Marko en Toine zijn Marko Schulten en Toine de Greef. De grote kracht zit 'm in de diversiteit van de driekoppige directie. Kees is de innovatiespecialist, Toine de analyticus en Marko is degene die alles kan vertalen naar de klant. "We zijn enorm complementair aan elkaar", stelt Marko Schulten.


Grenzen
IT is zo'n breed vakgebied geworden, dat niemand meer alles kan overzien. Lanthopus X biedt klanten de mogelijkheid om elk specialisme in huis te hebben.Uitgangspunt is daarbij altijd: niet alleen kijken naar wát de klant wil, maar ook willen weten wat hij of zij wil bereiken. "Wij kijken verder dan alleen het vervaardigen van de IT. Je krijgt als klant niet wat je vraagt maar wat je bedoelt bij Lanthopus X", aldus Toine de Greef. Marko Schulten vult aan: "Het 'op maat' is een veelgebruikt begrip in onze branche. Een standaard IT-bedrijf zegt 'Wat wil je? Dan gaan wij het maken.' Lanthopus X kijkt op een andere manier, naar wat je wilt bereiken, over de grenzen van IT heen."
Het takenpakket van Lanthopus X is erg breed. De basis is uiteraard het bouwen of aanpassen van online software (websites, webwinkels). Dit kan betekenen de ontwikkeling van enkelvoudige pagina's tot complexe webplatforms. Verder heeft Lanthopus X de mogelijkheid om op basis van de wensen van de klant te voorzien in elke informatiebehoefte (Big Data) en is er een aparte dienst ontwikkeld, waarbij Lanthopus X als een eigen IT-afdeling gaat functioneren in samenwerking met de eigen IT-professionals.

Sociaal
Niet alleen de aangeboden diensten, ook de doelgroep is divers: van (MKB-)bedrijven tot communicatie-experts of adviesbureaus in alle denkbare branches. Dat gebeurt door een team van twintig medewerkers zoals testers, software-ontwikkelaars en grafisch ontwerpers. De term Social Return is Lanthopus X niet vreemd. "Wij constateren dat er mensen thuis zitten die een bepaalde achterstand tot de arbeidsmarkt hebben, omdat ze bijvoorbeeld op sociaal vlak wat minder vaardig zijn. Maar ze hebben wel vaardigheden die in de IT-branche uitstekend van pas komen. Ook die groep krijgt bij ons een kans", aldus Kees Cuperus.

Snelle opmars
Het nog jonge bedrijf is bezig aan een snelle opmars. Een bewijs daarvoor is de recente overname van het webteam van Theiner en de daaruitvloeiende samenwerking met Theiner. Wat het directietrio betreft kan daar nog meer bij. "We hebben de potentie om stappen te maken", zeggen ze vastbesloten. Aan gebrek aan ambitie en enthousiasme zal het niet liggen. "We zijn werkzaam in een branche die continu in beweging is", zegt Toine de Greef. "Er liggen nog zoveel goede ideeën - bij ons maar ook bij andere bedrijven - die wachten om ontwikkeld te worden. Het is leuk om een idee te hebben maar het is pas iets waard als je het ook kunt uitvoeren", aldus Kees Cuperus. "En daar zijn wij de juiste partner voor!"

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant