Afbeelding

'Wij scheppen duidelijkheid in de onoverzichtelijke telecomwereld'

Zakelijk 1.417 keer gelezen

Beide bedrijven timmeren ieder binnen hun vakgebied al hard aan de weg, een half jaar geleden hebben het Veghelse Z!N telecom en OZMO uit Sint-Oedenrode de handen ineen geslagen. Het doel? Bedrijven – groot en klein – de vele mogelijkheden van cloud telefonie bijbrengen. En helderheid verschaffen. 'VoIP biedt naast goedkoper bellen tal van andere voordelen. Efficiency is er daar slechts één van', zo stellen Ivo van Liempd van Z!N telecom en Nikay Felen van OZMO

Bij Voice over IP, of VoIP, wordt het internet of een ander IP-netwerk gebruikt om spraak te transporteren. Hierdoor wordt telefonie mogelijk op datanetwerken en ontstaat de mogelijkheid om de voorheen traditioneel gescheiden werelden van spraak en data samen te voegen. Dit houdt in dat er geen gebruik meer wordt gemaakt van een analoge telefoonlijn of ISDN – maar dat je belt via het internet. Zodoende is het mogelijk om maar één in plaats van twee verschillende netwerken te gebruiken en onderhouden. De telefooncentrale waar de telefoongesprekken worden verwerkt, staat in de meeste gevallen in een datacenter. Zo hoeft een onderneming niet meer te investeren in een eigen telefooncentrale, maar krijgt deze een beveiligde private cloud omgeving in één van OZMO's datacenters in Nederland. Hierdoor kun je als bedrijf voordeliger bellen via het internet en word je voorzien van alle functionaliteiten die je van een moderne telefooncentrale mag verwachten.

Compleet pakket
Z!N telecom is hofleverancier wat mobiele telefonie betreft op de diverse bedrijventerreinen in Meierijstad. "De vraag naar VoIP werd steeds groter", aldus Ivo van Liempd van Z!N telecom. "Voor ons was dat de aanleiding te gaan kijken naar een geschikte partner zodat we de perfecte combinatie van mobiel en vast bellen konden aanbieden." Z!N telecom kwam in haar zoektocht al snel uit bij OZMO cloud telephony. Deze telecomaanbieder van zakelijke cloud telefonie in Sint-Oedenrode bleek de perfecte partner in dat wat Z!N wil aanbieden: een compleet pakket als het gaat om VoIP. "OZMO heeft – in tegenstelling tot andere aanbieders die pas veel later actief werden – al vijftien jaar ervaring op dit gebied. Die expertise zorgt ervoor dat zij net wat meer kunnen bieden op het gebied van cloud telefonie dan anderen."
Zowel Ivo van Liempd als Nikay Felen kunnen de voordelen die het systeem biedt niet vaak genoeg benadrukken. Allereerst is daar de prijs. "Nu krijg je iedere twee maanden een factuur voor het telefonieverbruik binnen en wellicht dat veel mensen denken 'Het zal wel kloppen'. Wij zeggen: 'Kijk er eens goed naar en zie dat het zoveel goedkoper en efficiënter kan", stelt Ivo. Hij geeft daarbij enkele voorbeelden van grote bedrijven die tot soms wel tienduizenden euro's uit kunnen sparen. Het is overigens een misverstand te denken dat VoIP - zeker voor kleine MKB'ers - een te grote investering is.
"Ook voor kleinere bedrijven, zoals eenmanszaken, kan de keuze voor cloud telefonie al aantrekkelijk zijn. Er zijn al pakketten tegen zeer gunstige prijzen verkrijgbaar", aldus Nikay.

Voordelen
Daarnaast zijn er nog tal van andere voordelen van zakelijk VoIP bellen. Denk daarbij aan een betere geluidskwaliteit, de mogelijkheid tot HD bellen en het ontwikkelen van nieuwe toepassingen, thuiswerken (overal waar internet beschikbaar is kun je bellen en inkomende gesprekken ontvangen via het zakelijke telefoonnummer) en het makkelijk aansluiten van meerdere vestigingen op de VoIP-centrale.
Flexibiliteit en transparantie zijn bij OZMO en Z!N telecom de trefwoorden. Nikay: "VoIP groeit mee met een onderneming, zonder dat er grote investeringen gedaan moeten worden. Voorop staat daarbij dat klanten bij ons geen nummers zijn, het persoonlijke contact staat altijd voorop zodat we zo efficiënt mogelijk kunnen opereren. "
Ivo van Liempd en Nikay Felen willen graag iedereen overtuigen van de vele voordelen die het gebruik van cloud telefonie biedt. Dit doen zij met een kosteloze demo die bij de klant op locatie of bij OZMO in huis wordt aangeboden. Ivo: "Veel bedrijven willen niet met telefonie bezig zijn, maar zich richten op hun corebusiness. Terecht natuurlijk. Wij zijn er om te ontzorgen en duidelijkheid te scheppen in de vaak onoverzichtelijke wereld die telecom is. Waardoor je gaat betalen voor wat je gebruikt. En niets meer."

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Veghel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant