Afbeelding
Foto: Annemieke van der Aa

Work Factory: meer dan een uitzendbureau

Zakelijk 1.627 keer gelezen

Al vijftien jaar is Work Factory een gevestigde naam in de uitzendbranche. In juli vierde de organisatie het 15-jarig bestaan, maar lang stil staan bij deze mijlpaal zat er voor Youssef el Meliani en zijn team niet in. Want de aanvragen voor nieuwe projecten stapelen zich op.

Vijftien jaar met succes een uitzendorganisatie runnen, dat is toch wel een feestje waard zou je zeggen. "Daar hebben we eigenlijk geen tijd voor gehad. We hebben onze opdrachtgevers en mensen op onze bouwprojecten verrast met een taart", lacht Youssef el Meliani. Het geeft aan dat het de Veghelse uitzendorganisatie voor de wind gaat. Zoals de hele uitzendbranche, had ook Work Factory het niet altijd makkelijk tijdens de crisisjaren. "Maar we hebben ons er goed doorheen geslagen. Nu is het weer als vanouds, de aanvragen blijven maar binnenstromen", aldus Youssef.
Dat zal zeker ook te maken hebben met de visie en werkwijze van Work Factory, waar de zorg omtrent een evenwichtig personeelsbestand in goede handen is. De slogan 'People for building' zegt genoeg: Work Factory levert vakkundige werknemers voor bouwprojecten. Ooit van start gegaan in een pand aan de Veghelse markt, is Work Factory uitgegroeid tot een uitzendorganisatie die vele werknemers aanstuurt en met zeven mensen op kantoor. Vorig jaar verhuisde Work Factory naar Business Centrum Frisselstein. "Een mooie locatie, hier kunnen we verder groeien", stelt Youssef, die 'gewoon doen' en hard werken hoog in het vaandel heeft staan.

Vakmensen
Dat leidde tot het leveren van vakmensen voor prestigieuze projecten als de ziekenhuizen Bernhoven, Reinier de Graaf in Delft en het Amphia in Breda. Maar Word Factory trekt ook de grens over. Zowel voor het werven van personeel als het leveren van werknemers voor projecten in het buitenland. "Het wordt steeds moeilijker om goede vakmensen te werven", zegt Youssef. "Er is een enorm tekort aan mensen voor de bouw. Omdat jongeren niet meer kiezen voor een vakopleiding. Daarom zijn wij genoodzaakt de grens over te gaan."
In zijn zoektocht kwam Youssef in Griekenland terecht, inmiddels zijn er vele tientallen Grieken voor Work Factory in Nederland aan het werk. De ervaringen zijn uitstekend. "Maar we maken in Griekenland al een goede selectie. Dat is de basis van onze manier van werven. Iedereen krijgt bij Work Factory een kans, maar ben wel eerlijk en zeg wat je wel en wat je niet kunt."

Oman
De goede reputatie van Work Factory overstijgt de landsgrenzen. Onlangs zijn vier mensen van de Veghelse uitzendorganisatie naar Oman afgereisd voor een lichtproject voor de wegen. "Als dat goed gaat, verwacht ik meer opdrachten in het Midden-Oosten", aldus Youssef. Daarnaast zijn er ook vergevorderde plannen voor een tweede vestiging in Utrecht. "Omdat we door het hele land werken, is het makkelijk om ook een centraler gelegen kantoor te hebben. Of we groter willen groeien? We praten en denken niet in getallen. Maar de ambities zijn er volop!"
Meer info op: www.workfactory.nl.

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant