Afbeelding

Groei Sligro zwakt wat af door mindere zomer

Zakelijk 548 keer gelezen

VEGHEL | De omzet van Sligro Food Group N.V. in het derde kwartaal is toegenomen met 2.6 procent. Exclusief het effect van overnames nam de omzet af met 0.2 procent. De omzet over de eerste drie kwartalen (39 weken) van 2017 beliep 2.166 miljoen euro, een toename van 4.8 procent ten opzichte van een omzet van 2.067 miljoen euro in 2016. 

De omzet van Foodservice nam in het derde kwartaal toe met 4.2 procent. Exclusief het effect van overnames nam de omzet toe met 0.4 procent. Na twee sterke kwartalen zwakte de groei in het derde kwartaal wat af. Deze ontwikkeling wordt met name gedreven door de minder goede zomer. 

EMTÉ
De omzet van Foodretail nam met 1.6 procent af. Per eind juni 2017 gingen twee winkels (één filiaal en één franchise winkel) over naar een andere formule. Het wegvallen van deze locaties zorgde mede voor een lagere omzet. De consumentenomzet van de EMTÉ supermarkten nam af met 0.6 procent. In het derde kwartaal zijn de laatste drie winkels voor 2017 omgebouwd naar de 3.0 formule waardoor het totaal voor dit jaar op 27 zal eindigen.

Vooruitzichten
Bij Foodservice ziet Sligro een herstel van de afzetmarkten. "Ondanks een wat zwakker derde kwartaal denken wij dat de onderliggende trend in de markt goed is en dat wij daar ook de komende kwartalen van zullen profiteren. Zoals reeds bij de halfjaarcijfers toegelicht hebben we bij Foodservice te maken met opstartkosten voor België en advieskosten voor acquisities die ook in de tweede helft van dit jaar hoger liggen dan in 2016. Het proces rond de strategische samenwerking met Heineken zit in de laatste fase en wij verwachten dat nog in het vierde kwartaal te kunnen afronden en nog dit jaar een aanvang te maken met de integratiewerkzaamheden", zo laat de Sligro weten. 

De Sligro verwacht dat de nettowinst op het niveau van vorig jaar blijft. Het voor Sligro Food Group belangrijke vierde kwartaal is daarin mede bepalend. Over het jaar 2016 is een omzet gerealiseerd van 2.8 miljard euro met een nettowinst van 73 miljoen euro.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant