Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto: Jowin Boerboom

Broks Bloemen bouwt aan fleurige toekomst

  •   keer gelezen   Zakelijk

Al meer dan vier decennia levert Broks Bloemen B.V. boeketten, bloemen en planten aan de zakelijke markt. Inmiddels werken er zeventig medewerkers bij de bloemengroothandel en wordt er letterlijk gebouwd aan de toekomst voor de volgende generatie in het familiebedrijf uit Zijtaart.

Bewust of onbewust heb je ze vast weleens in huis gehad of aan iemand cadeau gedaan; de bloemen van Broks Bloemen B.V. Zonder het te realiseren, kom je ze overal tegen. Van de bloemenafdeling bij grote landelijke supermarktketens tot aan de luxe boeketten bij de benzinepomp langs de snelweg. Broks Bloemen B.V. zorgt er elke dag voor dat retailbedrijven in heel midden- en zuid Nederland van de verste en mooiste boeketten, planten en arrangementen worden voorzien. Ook buiten onze landsgrenzen levert het familiebedrijf haar topkwaliteit boeketten in de gehele Benelux met online bezorgservice Verstuureenbloemetje.nl. "Voor elke gelegenheid en emotie hebben we een passend bloemetje", vertelt Rick Broks, die samen met zijn vader Christ, moeder Marij en broer Kevin Broks Bloemen B.V. runt. Elke dag start Broks Bloemen B. V. in de vroege uurtjes met een veilingbezoek aan Aalsmeer. "Doordat wij rechtstreeks inkopen, kunnen we de bloemen altijd tegen aantrekkelijke prijzen aanbieden. Het productieproces van de boeketten, planten en arrangementen hebben wij vanaf de inkoop van de bloemen in eigen beheer", legt Rick uit. Versheid en kwaliteit staan hierbij voorop. "Onze vakbekwame medewerkers maken eigen creaties van de bloemen en volgen hierbij de laatste trends en de wens van de consumenten." Dagelijks zijn er negen vrachtwagens onderweg voor verslevering.

Verstuureenbloemetje.nl
Vader Christ Broks begon in 1975 als 20-jarige met het verkopen van bloemen aan de deur. Later kwamen daar de markten en winkels bij. Al snel betaalde de ondernemingszin zich uit en opende Broks Bloemen winkels in Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel. Acht jaar geleden werden de deuren van de bloemenzaken gesloten. Het bedrijf besloot zich met Verstuureenbloemetje.nl volledig te richten op het internet. "Zowel particulieren als zakelijke klanten kunnen via Verstuureenbloemetje.nl een bloemetje ophalen of verzenden. Ze kunnen uit een groot assortiment kiezen; van een bloemstuk tot een bos rozen. Elk item kan gepersonaliseerd worden met een kaartje, chocolaatje, knuffel, ballon of andere cadeauartikelen", vertelt Rick. En dat is niet het enige wat de dienst biedt. Er kunnen tevens abonnementen van drie of zes maanden worden afgesloten voor een wekelijks vers boeket. "Ideaal voor bedrijven of particulieren die elke week een mooie bos bloemen willen hebben op kantoor of in huis." De boeketten worden vanaf 25 euro gratis bezorgd door heel de Benelux. "Wie voor 16.00 uur bestelt, heeft de volgende dag een bloemetje in huis", verzekert Rick.

Uw Retailbloemist
Ook voor de retail is Broks Bloemen B. V. een betrouwbare partner. De bloemengroothandel biedt twee concepten en een uitgebreid assortiment waaruit de retail kan kiezen. "We bedienen zowel kleine als grote supermarkten en tankstations op maat. Tegen betaalbare prijzen creëren we een shop-in-shop effect, dat inspeelt op de wens van de consument. Dit kan op twee manieren. Bij het eerste concept Online Retail Groothandel bepaalt het retailbedrijf zelf hoeveel en welke boeketten of arrangementen ze willen ontvangen. Wij leveren hierbij de bloemen verkoopklaar. Bij het andere concept, Full-Service Merchandising, dragen wij de volledige zorg voor de shop-in-shop. Van het bezorgen van de bloemen tot de samenstelling van het winkelaanbod op consumentenwens."

Fleurige toekomst
Bij het productiebedrijf en hoofdkantoor van Broks Bloemen B. V. aan de Corsica in Zijtaart wordt momenteel letterlijk gebouwd aan de toekomst. Een 'fleurige toekomst' zoals Rick en Christ het met een glimlach noemen. "De laatste jaren zijn we flink gegroeid waardoor we meer ruimte nodig hebben. Ons productiebedrijf wordt momenteel uitgebreid met een distributiecentrum. Zo kunnen we het productieproces intern beter reguleren en orders nog sneller verwerken", licht Rick trots toe. "Het huidige vloeroppervlak wordt van 2900 vierkante meter vergroot naar 6600 vierkante meter. Naast de twee bestaande laaddocks voor vrachtwagens zullen er zes nieuwe docks worden gerealiseerd. De gehele productievloer en kantoor worden vergroot, opnieuw ingedeeld en gemoderniseerd. Naar verwachting zullen we het distributiecentrum begin 2019 in gebruik nemen." De bouwplannen tonen de ambitie en gedrevenheid van het familiebedrijf. De ondernemingszin en liefde voor het vak is duidelijk overgebracht op de volgende generatie. "De nieuwe generatie dient zich aan die het stokje overneemt. We gaan niet bij de pakken neerzitten, maar bouwen aan de toekomst", zegt Christ. Een toekomst die er voor het familiebedrijf fleurig uitziet.

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad.

Meer berichten