Afbeelding

Sligro waarschuwt voor personeelstekort

Zakelijk 2.668 keer gelezen

VEGHEL | De omzet van Sligro Food Group N.V. over de eerste drie kwartalen (39 weken) van 2018 bedraagt 1.722 miljoen euro, een toename van 11.1 procent ten opzichte van een omzet van 1.550 miljoen euro in 2017. Exclusief het effect van overnames nam de omzet toe met 1 procent. De Sligro heeft wel te kampen met personeelstekorten in de distributiecentra.

Met name de mooie zomermaanden juli en augustus zorgden voor een relatief sterk kwartaal. ISPC en Tintelingen zijn vanaf medio dit jaar onderdeel van de autonome ontwikkeling, waar Heineken nog tot en met november op niet autonome wijze zal bijdragen aan de groei. "Bij de publicatie van de halfjaarcijfers kondigden wij reeds aan onze centrale organisatie aan te passen. Kwantitatief als gevolg van de ontvlechting van EMTÉ, kwalitatief ten behoeve van onze internationale ambities. Na een positief advies van onze Ondernemingsraad hebben wij, begin oktober, alle hierbij betrokken medewerkers geïnformeerd over de gevolgen van de organisatieaanpassing. Tot eind 2019 nemen we van circa 200 medewerkers afscheid, met veel respect en dank voor hun bijdragen in de afgelopen jaren", laat Koen Slippens namens Sligro Food Group weten. Sligro wil de periode ook gebruiken om, met een combinatie van ervaren cultuurdragers en enkele nieuwe medewerkers, te transformeren naar een organisatie die klaar is om de internationale Foodservice ambitie waar te maken. 

Vooruitzichten
Volgens de Sligro houdt de positieve ontwikkeling van de afzetmarkten nog altijd aan en dat geeft omzetkansen, maar creëert ook nieuwe uitdagingen. Zowel binnen als buiten de sector neemt de vraag naar personeel in distributiecentra en transport toe, wat in toenemende mate schaarste en tekort aan capaciteit veroorzaakt. "De oplossingen die we vandaag inzetten om deze capaciteitstekorten op te vangen en onze klanten op een passende wijze te kunnen blijven bedienen, zijn kostbaar. De maatregelen die wij in de komende maanden nemen, zijn er dan ook op gericht om onze capaciteit structureel te vergroten en onszelf minder afhankelijk te maken van traditionele vormen van transport en logistiek. Daarmee kunnen we ook de kosten weer beter beheersbaar houden voor de langere termijn", aldus Koen. 
Eerder dit jaar heeft de Sligro richting gegeven aan de resultaatsverwachting voor 2018. De daaraan ten grondslag liggende omzetontwikkeling zien ze tot op heden bevestigd, de druk op kosten is groter dan gedacht. Koen: "In het voor Sligro Food Group altijd belangrijke vierde kwartaal, zal de mate waarin we die druk kunnen opvangen bepalend zijn in hoe dicht we bij die verwachting uitkomen."

Afscheid
Sligro maakte eerder deze week bekend afscheid te nemen van 200 werknemers, allemaal werkzaam op het hoofdkantoor in Veghel. De banen verdwijnen na het afstoten van de EMTÉ-supermarkten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant