Afbeelding

PDC viert jubileum met Talentcentrum

Zakelijk Bedrijvig Meierijstad 517 keer gelezen

VEGHEL | Al tien jaar kunnen MKB-ondernemers met al hun vragen over personeelszaken terecht bij het Personeel Diensten Centrum in Veghel. Anja Lawera en haar collega's grijpen dit jubileum aan voor een uitbreiding: met het Talentcentrum helpen ze ondernemers en hun medewerkers hun talenten optimaal te benutten.

Veel MKB-ondernemers herkennen het probleem: je hebt geregeld vragen over personeelszaken, maar je organisatie is (nog) te klein om daarvoor iemand in dienst te nemen. Lastig, want het gaat om belangrijke vraagstukken. Hoe verlaag je bijvoorbeeld het verzuim? Hoe laat je medewerkers optimaal functioneren? En welke gevolgen heeft de Wet arbeidsmarkt in balans?

Extern HR-team
Anja Lawera heeft de antwoorden op al die vragen. Daarom richtte ze tien jaar geleden Personeel Diensten Centrum Veghel (PDC) op. "Zie ons als je externe HR-team. Met onze ruime ervaring kunnen we de MKB-ondernemer op alle HR-gebieden van dienst zijn. Daarbij werken we vanuit vier centra: een Servicecentrum, een Kenniscentrum, een Werkcentrum en een Verzuimcentrum, dat gecertificeerd is als arbodienst." Belangrijk in de PDC-aanpak is dat het altijd om het totaalplaatje gaat. Anja: "Bij alles wat we doen kijken we hoe dit doorwerkt op andere HR-gebieden."

Eigen regie
Een belangrijk uitgangspunt bij PDC is geloof in eigen regie. Wie immers de regie over zijn ontwikkeling houdt, presteert beter en voelt zich daar ook lekkerder bij. Daarom heeft PDC op 1 oktober het Talentcentrum gelanceerd. "Als je werknemers de ruimte biedt om baas van hun eigen loopbaan te zijn, stimuleert dat enorm", aldus Anja. "Dat leidt tot ontplooiing van talent, meer geluk en betere prestaties." Daar begeleidt PDC ondernemers bij, maar ook hun medewerkers: in groepen en individueel. "Van het testen van talent en advisering daarover tot en met begeleiding en praktische uitvoering: PDC verzorgt het allemaal. Maar altijd met het oog op de lange termijn. Dat is immers de basis van elk succes."

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad. Heeft u opvallende nieuwsberichten over de ondernemerswereld uit Meierijstad of uzelf? Een opening, een jubileum, een overname, een directiewisseling, een belangrijke deal? Breng de redactie op de hoogte. Stuur een mail naar: redactie@stadskrantveghel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant