Afbeelding

'Product met wereldwijde potentie'

Zakelijk Bedrijvig Meierijstad 1.425 keer gelezen

De inspecteur van TÜV Rheinland twijfelde serieus aan zijn meetapparatuur, toen hij een keuring uitvoerde bij BRAGO Luchttechniek in Veghel. Want hoe kon een luchtkanaal zó weinig lucht lekken? Inmiddels wordt er gelachen om deze anekdote, en zou er eigenlijk een aparte luchtdichtheidsklasse in het leven moeten worden geroepen voor het unieke product dat het bedrijf van directeur Arjen Donders maakt.

BRAGO is producent en leverancier van hoogwaardige, zelfdragende, geprefabriceerde geïsoleerde kunststof luchtkanalen. Die vinden hun toepassing op allerlei gebouwen, zoals fabrieken, winkelcentra, theaters, overheidsgebouwen, ziekenhuizen, kantoorpanden, zwembaden, en zelfs appartementencomplexen en villa's. Arjen: "We leven een groot deel van de dag binnen, een goed binnenklimaat is enorm belangrijk. Onze luchtkanalen zijn de schakel tussen de luchtbehandelingsinstallatie, die vaak op het dak van een gebouw staat, en de conventionele stalen luchtkanalen in het gebouw."

Geen thermisch verlies
Belangrijke meerwaardes van de BRAGO luchtkanalen zijn de extreem hoge isolatiewaarde en de unieke verbindingstechniek tussen de verschillende kanaaldelen. Arjen: "Er treedt nagenoeg geen thermisch verlies op. Bovendien zijn onze producten volledig weersbestendig en hebben ze een levensduur van tientallen jaren. Die ongeëvenaarde kwaliteit is wat ons onderscheidt in de markt. Als bedrijf zijn we toonaangevend in Nederland en België, en daarnaast exporteren we naar Duitsland en Amerika. Maar eigenlijk is onze horizon veel breder. We hebben een product met een wereldwijde potentie."



Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad. Heeft u opvallende nieuwsberichten over de ondernemerswereld uit Meierijstad of uzelf? Een opening, een jubileum, een overname, een directiewisseling, een belangrijke deal? Breng de redactie op de hoogte. Stuur een mail naar: redactie@stadskrantveghel.nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant