Afbeelding
Foto: Wouter van Assendelft

Jumbo vernieuwt topstructuur ten behoeve van groei

Zakelijk 4.400 keer gelezen

VEGHEL | Jumbo Supermarkten vernieuwt haar topstructuur. De wijziging moet ervoor zorgen dat Jumbo op een gezonde manier verder kan groeien en een ondernemende en klantgerichte onderneming blijft. Hierdoor verwacht Jumbo snel te kunnen blijven inspelen op veranderende wensen en behoeften van de consument.

De aanpassing zorgt voor een duidelijkere splitsing tussen strategie en beleid enerzijds en operationele operatie anderzijds. Om dit te bewerkstelligen is voor de dagelijkse aansturing binnen de Raad van Bestuur de nieuwe functie van Chief Operating Officer (COO) gecreëerd. Cees van Vliet treedt per direct aan in die functie. Hij was tot 1 juli 2019 directeur Winkels en Distributie bij branchegenoot Albert Heijn. Met zijn jarenlange operationele ervaring in de retailsector is hij volgens de Jumbo de juiste persoon om de strategische koers van Jumbo door te vertalen naar de dagelijkse praktijk.

Raad van Bestuur
Met het aantreden van Cees van Vliet als COO bestaat de Raad van Bestuur van de Jumbo Groep uit vier personen.
Frits van Eerd blijft als Chief Executive Officer (CEO) eindverantwoordelijk voor Jumbo en is in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de strategische richting en ontwikkeling.
Colette Cloosterman-van Eerd is als Chief Customer Officer (CCO) verantwoordelijk voor de merk- en formule strategie van zowel Jumbo als La Place en richt zich vooral op het realiseren van de leukste boodschap voor de klant.
Ton van Veen blijft als Chief Financial Officer (CFO) verantwoordelijk voor Finance, Technology & Data, Franchise & Real Estate, Human Resources, Corporate Affairs en Fusies & Overnames.
Cees van Vliet zal zich in zijn rol als COO richten op het uitvoeren en optimaliseren van de winkeloperaties in Nederland en België, Buying & Merchandising en Supply Chain.

Bruggenhoofd
Cees van Vliet (50) bekleedde sinds 1994 verschillende commerciële en operationele functies bij Albert Heijn, onder meer als directeur van de Nederlandse supermarkten en distributiecentra. Cees van Vliet was verder als bestuurder actief binnen de Vereniging van Grootwinkelbedrijven in Levensmiddelen (VGL), het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en Detailhandel Nederland. "Cees is een retailman in hart en nieren die veel ervaring meebrengt", zegt Jumbo CEO Frits van Eerd. "Zijn kennis en capaciteiten zijn een ideale aanvulling op de slagkracht van onze Raad van Bestuur. Cees gaat vooral fungeren als bruggenhoofd tussen de strategische ontwikkeling van ons familiebedrijf en de dagelijkse uitvoering in de winkels. Zo zorgen we ervoor dat de ontmoeting met onze miljoenen klanten, zowel fysiek als digitaal, volledig onze aandacht houdt. Ik heb er alle vertrouwen in dat Cees hier een extra kwaliteitsimpuls aan zal geven."

Meer ondernemerschap
De komende maanden gaat Jumbo verdere aanpassingen doorvoeren in de organisatie van haar hoofdkantoor in Veghel. Vast staat al wel de introductie van zogeheten Fit for Purpose teams, waarbinnen medewerkers uit verschillende portefeuilles cross-functioneel samenwerken aan een thema, onderwerp of vraagstuk. Deze integrale benadering moet leiden tot een effectievere samenwerking én meer ondernemerschap en eigenaarschap.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant