Jumbo
Jumbo

Jumbo schrapt 250 banen op hoofdkantoor

Zakelijk 3.969 keer gelezen

VEGHEL | Supermarktketen Jumbo krimpt zijn hoofdkantoor in Veghel in. Dat zegt financieel topman Ton van Veen tegen het FD. Naar verwachting verdwijnen er ongeveer 250 van de 1250 banen.

"We kijken nu in hoeverre we ons hoofdkantoor slagvaardiger, sneller en wendbaarder kunnen maken", zegt Van Veen tegen het FD. Er verdwijnen onder meer managementfuncties. "Verder denken we te kunnen besparen door gebruik te maken van automatisering en data-analyse."

Jumbo publiceerde vrijdag het jaarverslag. Daaruit blijkt dat de brutobedrijfswinst toenam van 376 naar 400 miljoen euro. De nettowinst bedroeg 133 miljoen euro. Eind vorig jaar meldde Jumbo al dat de omzet met een miljard was gestegen tot 8.4 miljard euro. 
In het jaarverslag staat dat 52,5 miljoen aan dividend is uitgekeerd aan de aandeelhouders Karel van Eerd en zijn kinderen Colette, Frits en Monique. 'Een substantieel deel van dit bedrag' is geherinvesteerd in Jumbo Onroerend Goed bv.
De Jumbo bestaat in 2021 honderd jaar. Het familiebedrijf hoopt volgend jaar een omzet van 10 miljard te behalen. Vorig jaar haalde Jumbo een omzet van 8.4 miljard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant