Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
CORONAVIRUS Coronavirus

Coronacrisis raakt Sligro: 'Omzet is met 45 miljoen euro afgenomen'

  •   keer gelezen   Zakelijk

VEGHEL | Sligro Food Group heeft over het eerste kwartaal van 2020 een omzet van 533 miljoen euro gerealiseerd. Dat is een toename van 5 miljoen euro of 1.0 procent ten opzichte van de omzet van 528 miljoen euro in 2019. De omzet nam als gevolg van de Coronamaatregelen met 45 miljoen euro af.

Medio maart werd door de overheden in Nederland en België een pakket maatregelen ingevoerd om de verspreiding van het Coronavirus in te perken. "Die maatregelen legden de bedrijfsvoering van het grootste deel van onze klanten stil en daarmee viel ook direct een belangrijk deel van onze omzet weg. De omzet nam als gevolg van die COVID-19 maatregelen met 45 miljoen euro af. Nederland en België werden relatief in gelijke mate geraakt", aldus Koen Slippens, CEO van de Veghelse groothandel. In Nederland voegde de consolidatie van De Kweker in het eerste kwartaal 25 miljoen euro aan de omzet toe. Zonder de gevolgen van COVID-19 was dat ruim 3 miljoen meer geweest.

Onzekerheid
De onzekerheid rond de ontwikkeling van de Coronacrisis en de duur en omvang van de door de overheden getroffen maatregelen is nog groot. Koen: "Wij gaan ervan uit, op basis van de kennis en verwachtingen van nu, dat wij in het tweede kwartaal nog onder vergelijkbare marktomstandigheden opereren zoals we die eind maart kenden. Gedurende het derde en vierde kwartaal verwachten wij een langzaam, maar geleidelijk herstel van onze afzetmarkten. Wij gaan er echter ook van uit, dat onze markten tot midden 2021 nodig zullen hebben om te herstellen naar het niveau van voor de COVID-19 periode."

Pittig
Sligro is enorm trots op de wijze waarop de werknemers met elkaar en samen met de partners de gevolgen van COVID-19 voor het bedrijf opvangen. "Wij beoordelen de effecten van COVID-19 als pittig, maar onder controle", besluit Koen.

Meer berichten