Bedrijfslocatie Friesland Campina DMV en Nutrifeed in Veghel.
Bedrijfslocatie Friesland Campina DMV en Nutrifeed in Veghel. Foto: Izak van Maldegem/ Sky Pictures

FrieslandCampina Ingredients breidt lactoferrineproductie fors uit

Zakelijk 1.146 keer gelezen

VEGHEL | FrieslandCampina Ingredients gaat de productiecapaciteit van lactoferrine in Veghel in 2022 met 60 ton uitbreiden om strategische groei in de segmenten Early Life Nutrition en Adult Nutrition mogelijk te maken. De totale capaciteit bedraagt daarmee 70 ton per jaar. Daarmee is FrieslandCampina Ingredients ’s werelds grootste producent van lactoferrine.

Herman Ermens van FrieslandCampina Ingredients: “Lactoferrine is een belangrijk ingrediënt in kindervoeding en toont daarnaast potentiële gezondheidsvoordelen voor volwassenen gerelateerd aan het immuunsysteem1-9. De wereldwijde vraag naar lactoferrine is tussen 2014 en 2019 bijna verdubbeld. Door de productiecapaciteit fors uit te breiden, kunnen we aan de vraag van onze klanten voldoen. Daarnaast willen we als bedrijf groeien in ingrediënten met toegevoegde waarde. Dankzij onze technologische positie, onze kennis en ervaring kunnen wij onze afnemers een kwaliteitsproduct aanbieden dat aan de strenge eisen en wereldwijde regelgeving voldoet.” Anne Peter Lindeboom, managing director Early Life Nutrition bij FrieslandCampina Ingredients, voegt hieraan toe: “FrieslandCampina begon ruim 25 jaar geleden met de productie van lactoferrine en was daarmee een van de eerste producenten. De aangekondigde uitbreiding laat opnieuw zien dat wij voortdurend op zoek zijn naar mogelijkheden om onze klanten van ingrediënten te voorzien die voor hun producten en gebruikers van enorme waarde zijn.”
FrieslandCampina Ingredients’ lactoferrine heeft een zuiverheidsgraad van 96 procent en wordt rechtstreeks gewonnen uit rauwe melk in de productielocatie in Veghel. Om aan de hoge kwaliteitseisen te voldoen, wordt de productielocatie voorzien van de allernieuwste technologie. Bovendien wordt gebruik gemaakt van 100 procent groene energie wat bijdraagt aan een lagere CO2-voetafdruk van FrieslandCampina Ingredients.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant