Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>De afzetmarkten van Sligro ondervinden veel hinder van de overheidsmaatregelen.</p>

De afzetmarkten van Sligro ondervinden veel hinder van de overheidsmaatregelen.

Sligro verwacht nieuwe klap door horecasluiting, maar heeft ‘voldoende buffer om tweede golf op te vangen’

  •   keer gelezen   Zakelijk

VEGHEL | De omzet van Sligro Food Group nam in het derde kwartaal van 2020 met 9.5 procent af ten opzichte van vorig jaar. Cumulatief nam de omzet over de eerste drie kwartalen van 2020 af met 14.4 procent. De Sligro verwacht een nieuwe klap nadat de horeca begin deze maand weer op slot ging. “Onze financiële positie is sterk en, op basis van de afspraken die we eerder dit jaar met onze bank en financiers hebben gemaakt, hebben wij voldoende buffers om deze tweede COVID-19 golf op te vangen”, aldus Koen Slippens, CEO van het Veghelse bedrijf.

De afzetmarkten van Sligro in Nederland en België ondervinden veel hinder van de overheidsmaatregelen die genomen worden om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Dat beïnvloedde de omzet van het Veghelse bedrijf in het tweede kwartaal significant, maar het derde kwartaal liet, mede door een mooie zomer, toch al sterk herstel zien. Met de recent aangekondigde maatregelen in Nederland en België is een nieuwe stap terug in omzet in het vierde kwartaal te verwachten.


“Wat ons desondanks positief stemt, is dat wij onder deze omstandigheden, ten opzichte van de overige spelers in de markt, relatief minder hard geraakt worden. Ons marktleiderschap in Nederland, grote regionale spreiding, de combinatie van zelfbediening en bezorging en een breed gediversifieerde klantenportefeuille maakt dat wij de markt ruimschoots verslaan en dus marktaandeel winnen”, aldus Koen Slippens, CEO van de Sligro.

Herstellen
In België is de positie, met een relatief groot aandeel in de zorg, anders. Koen vervolgt: “Maar ook daar doen wij het door onze mix in klantenportefeuille beter dan het gemiddelde in de markt. Dat sterkt ons in het geloof dat wij, nadat de zwaarste COVID-19 impact is verdwenen, snel kunnen herstellen en mogelijk profiteren van een mogelijk verdere consolidatie in de markt in beide landen.”

‘Het huis op orde brengen’
Het Veghelse bedrijf laat weten dat ze zelf vrijwel geen invloed kunnen uitoefenen op de ontwikkeling van de afzetmarkten als gevolg van het Coronavirus. “Strakke sturing op kosten, beperkt maar gericht investeren en het huis op orde brengen om straks van herstel te kunnen profiteren is nu het devies bij Sligro Food Group. Daarnaast ronden we dit jaar een aantal belangrijke strategische programma’s versneld af die vanaf 2021 zullen bijdragen aan een sneller en beter herstel en bewaken we de voortgang op belangrijke lopende programma’s”, aldus Koen.

Concrete voorspellingen voor de jaaromzet en resultaat geeft Sligro in verband met het Coronavirus niet.

Meer berichten