Bijzondere mijlpaal: Vobra Special Petfoods breidt uit met nieuwe fabriek | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>De eerste paal van de nieuwe fabriek Vobra Special Petfoods staat.&nbsp;</p>

De eerste paal van de nieuwe fabriek Vobra Special Petfoods staat. 

Bijzondere mijlpaal: Vobra Special Petfoods breidt uit met nieuwe fabriek

  •   keer gelezen   Zakelijk

VEGHEL | Onlangs heeft Gerard van Krieken, oud-eigenaar Vobra Special Petfood, het startsein gegeven voor de bouw van een nieuwe fabriek. Die wordt gebouwd naast de bestaande Vobra-fabriek aan de Marshallweg in Veghel. Door de uitbreiding is er bij het Brabantse familiebedrijf, dat gespecialiseerd is in de productie van hoogwaardige honden- en kattenbrokken, ruimte voor groei en ontwikkeling.

Met de nieuwe fabriek wordt de productiecapaciteit vergroot door de komst van een derde productielijn, een extra magazijn en kantoren. “Dit is een bijzondere mijlpaal in de Vobra geschiedenis”, aldus Van Krieken. Met de uitbreiding aan de Marshallweg verbindt het bedrijf zich ook voor de toekomst aan Veghel. 

Een belangrijke stap 
De uitbreiding van de nieuwe fabriek is een belangrijke stap voor Vobra Special Petfoods. “Het zorgt ervoor dat we kunnen voldoen aan de sterk groeiende, wereldwijde vraag naar honden- en kattenbrokken. Door hierop in te spelen kunnen we maatwerk blijven leveren en de kwaliteit van onze producten blijven garanderen”, vertelt Edwin Roelands, algemeen directeur Vobra Special Petfoods. De capaciteitsuitbreiding is in lijn met de ambitieuze groeidoelstellingen. De bestaande fabriek, waar ook een eigen onderzoeksafdeling is gevestigd, blijft ook na de opening van het nieuwe pand operationeel. Hierdoor wordt de hoogwaardige kwaliteit gewaarborgd en zijn er korte lijnen mogelijk tussen beide locaties.

Opening
Op maandag 4 oktober, Wereld Dierendag, wordt de nieuwe fabriek officieel geopend. Naar verwachting hoopt Vobra Special Petfoods in de zomer van 2021 al te kunnen starten met proefdraaien. Hiervoor steekt het bedrijf veel energie en aandacht in het opleiden van nieuwe werknemers.

Over Vobra Special Petfoods
Sinds 1932 is het Nederlandse familiebedrijf Vobra Special Petfoods gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van kwalitatief hoogwaardige diervoeding, gebaseerd op uitgebalanceerde grondstoffen en natuurlijke ingrediënten. Naast diverse eigen merken (CaroCroc, SANIMED, CASA-FERA, Impress Your Dog) ontwikkelt Vobra Special Petfoods ook voor private label klanten in binnen- en buitenland hoogwaardige honden- en kattenvoeders. De brokken zijn in meer dan 30 landen te verkrijgen. De productie vindt plaats in de eigen fabriek in Veghel, waar ook een onderzoeksafdeling is gevestigd.

Meer berichten