Ton van Veen, CFO Jumbo Supermarkten en Ferry Moolenschot, Algemeen Directeur Jan Linders Supermarkten.
Ton van Veen, CFO Jumbo Supermarkten en Ferry Moolenschot, Algemeen Directeur Jan Linders Supermarkten. Foto: Van Assendelft

Jumbo en Jan Linders versterken winkelbestand

Zakelijk 3.186 keer gelezen

VEGHEL | Jumbo Supermarkten en de regionale keten Jan Linders Supermarkten hebben overeenstemming bereikt over de onderlinge verkoop van enkele winkellocaties in Limburg en Noord-Brabant. Dinsdag hebben de partijen hun handtekening gezet onder de voorgenomen transacties. Jumbo neemt van Jan Linders supermarkten over in Weert (Molenakkerplein) en Nederweert (Burgemeester Hobusstraat). Jan Linders neemt Jumbo winkels over in het Brabantse Vlijmen (Oliemaat) en Drunen (Grotestraat), alsmede in Wanssum (Burgemeester de Weichshavenstraat) in Noord-Limburg.

De Jan Linders supermarkt in Weert wordt begin 2022 verbouwd naar de Jumbo formule. Voor de huidige Jan Linders supermarkt in Nederweert is nieuwbouw voorzien, die medio 2022 onder de vlag van Jumbo de deuren opent. De overgang van de Jumbo winkels in Vlijmen, Drunen en Wanssum naar de formule van Jan Linders is gepland in het tweede kwartaal van 2022. De overeenkomsten zijn onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Betrokken partijen maken geen financiële details bekend over de transacties.

Herplaatsing medewerkers
Alle betrokken medewerkers zijn gisteren en vandaag ingelicht over de plannen. De medewerkers van de drie Jumbo winkels in Vlijmen, Drunen en Wanssum komen in dienst van Jan Linders. Omgekeerd neemt Jumbo de medewerkers van de Jan Linders supermarkt in Weert over. Medewerkers van de supermarkt in Nederweert worden herplaatst bij andere filialen van Jan Linders in de omgeving.

Versterking winkelnetwerk
Ton van Veen, CFO Jumbo Supermarkten: “We streven altijd naar een verdere versterking van ons winkelnetwerk en daarom kijken we continu naar de optimale spreiding van onze locaties. Deze voorgenomen ‘ruilkoop’ met Jan Linders pakt voor beide partijen gunstig uit. Voor Jumbo is het een mooi vooruitzicht om ook in Weert en Nederweert haar klanten de leukste boodschap te kunnen blijven bieden.”

Verdere groei in het zuiden
Ferry Moolenschot, Algemeen Directeur Jan Linders Supermarkten: “Als ambitieuze regionale supermarktketen hebben we een focus op verdere groei in het zuiden. Met deze overeenkomst voegen we toekomst vaste supermarkten toe aan ons winkelbestand en verwelkomen we fantastische nieuwe collega’s. De supermarkt in Wanssum is gelegen in het hart van ons marktgebied, en met het toevoegen van de supermarkten in Vlijmen en Drunen schuiven we de rand van dat gebied verder op. We zijn trots op alle streekproducten die we bieden en vooral op onze bakkerij en bier- en speciaalbierafdeling die door GfK zijn uitgeroepen tot beste van het land. We kijken ernaar uit om ook deze regio te laten kennismaken met ons bijzondere aanbod. Zo wordt ‘Het voordeel van het zuiden’ volgend jaar ook ‘Het voordeel van Vlijmen, Drunen en Wanssum’.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant