Joan Hanegraaf en Arjen van de Werve.
Joan Hanegraaf en Arjen van de Werve. (Foto: )

Oerlemans Packaging Group uit Keldonk neemt Stempher over

  •   keer gelezen   Zakelijk

KELDONK | Oerlemans Packaging Group uit Keldonk neemt het verpakkingsbedrijf Stempher over. Arjen van de Werve (directeur Stempher) en Joan Hanegraaf (DGA Oerlemans Packaging Group) hebben deze week hun samenwerking bezegeld waardoor Stempher één van de zeven bedrijven wordt die samen de Oerlemans Packaging Group vormen.

De Oerlemans Packaging Group heeft met acht productielocaties in Nederland een sterke positie in de Nederlandse verpakkingsindustrie. De in 1890 opgerichte Koninklijke Verpakkingsindustrie Stempher produceert op twee productielocaties in Rijssen papieren zakken en polyethyleen zakken, buis en foliën voor verschillende marktsegmenten. “Door deze acquisitie wordt het productportfolio van de Oerlemans Packaging Group verder uitgebreid en kunnen we onze klanten nog beter bedienen met een breed scala aan verpakkingsoplossingen en folies,” vertelt Hanegraaf; “We zien dat de cultuur en mentaliteit van de bedrijven goed bij elkaar passen qua waarden en normen. Zo is Stempher ook zeer actief op het gebied van verduurzaming.”
Van de Werve is ook enthousiast: “Naast een verbreding van het productaanbod met onder andere papieren zakken hebben we ook op het gebied van innovatie en kwaliteit veel te bieden. Met de Oerlemans Packaging Group als nieuwe eigenaar creëren we een unieke positie met zes zusterbedrijven. We hebben om deze redenen ontzettend veel vertrouwen in deze onderneming!”

Verdere groei
De overname is tot stand gekomen na een zorgvuldig proces van overleg met de betrokken aandeelhouders van beide partijen. Door de nieuwe situatie gaat Stempher ook samenwerken met het Oerlemans Technology Centre en het Oerlemans Repro Centre waardoor ontwikkelingen op het gebied van onderzoek, productinnovatie en reprografie verder kunnen worden versneld. Op deze wijze werkt iedereen bij de Oerlemans Packaging Group aan de verdere groei van het bedrijf, wat door deze versterking uit bijna 750 betrokken vakmensen bestaat.
Joan Hanegraaf (60) is geboren en getogen in Keldonk, heeft de middelbare school in Veghel gevolgd (Mavo PIUS X en Havo Franciscus). Hanegaaf heeft samen met zijn vrouw Rita (CFO van het bedrijf) de leiding over de holding Oerlemans Packaging Group.

Meer berichten