<p>Platenzaak wil&#39;m had de Europese primeur met &#39;30&#39; van Adele.</p>

Platenzaak wil'm had de Europese primeur met '30' van Adele.

Platenzaak wil’m opent zaterdag de deuren in Oss en Veghel, lockdown of niet

  •   keer gelezen   Zakelijk

OSS/VEGHEL | Veel ondernemers zijn het zat. Ze willen de deuren openen en het liefst zo snel mogelijk. Het is nog niet duidelijk of de huidige lockdown na 14 januari wordt verlengd, maar Platenzaak wil’m in Oss en Veghel gaan op zaterdag 15 januari sowieso open. “Ik ben niet ongehoorzaam, maar ten einde raad.”

Ondernemer Willem Arts opende in oktober van dit jaar de deuren in het Osse centrum. In Veghel had hij al jaren een platenzaak. Ook runt hij een spellenwinkel in Veghel. “Hoe zou jij het voelen als er een man op je werk komt net voor kerstmis, zomaar spullen meeneemt, je recht op werken ontzegt en je pensioen ontneemt? Daar heeft hij een goede reden voor, maar wat als die dan een jaar later opnieuw langskomt, alleen dan zonder reden? Winkelen kan gewoon veilig, dat hebben we bewezen. Het winkelend publiek gaat nu massaal naar België en Duitsland, maar Nederland is het enige land ter wereld waar winkels dicht moeten. En de vergoeding die we krijgen? Die slaat nergens op, waarbij we bovendien een flink deel terug moeten betalen. Voor twee van mijn drie winkels krijg ik niet eens een vergoeding, omdat ik later dan 1 september 2020 ben gestart.”

Woedend
Arts is woedend op de overheid. “Ik heb vandaag in Oss en Veghel bij elkaar een omzet van 53 euro. Mijn potje met spaargeld is op. Ik kan de huur niet meer betalen, ik moet personeel gaan ontslaan als het zo doorgaat, ik kan leveranciers niet betalen en een deel van mijn aanbod kan ik wegdoen. Het doet me pijn, want ik ben ondernemer en maak met liefde weken van 80 uur.” Hij roept andere ondernemers op om ook zaterdag open te gaan. “Ik krijg van veel mensen steun. Ik ben alleen benieuwd hoeveel ondernemers ook daadwerkelijk open gaan in plaats van alleen een grote mond te hebben. Als we dit massaal doen, maken we echt een punt. Als de handhaving zaterdag naar mijn zaak komt? Dan ga ik het gesprek aan. Ik ken voorbeelden uit andere steden van zaken waarbij de ondernemer de sleutel af moest geven. Als dat moet, stop ik direct met mijn zaken en ga ik met pensioen.”
Er zijn in zijn zaken zaterdag maximaal 8 klanten tegelijk welkom. Ze moeten afstand houden en een mondkapje is verplicht.

Meer berichten