Paul Bouwmeester van BK-Sneltransport (foto Margot van Kleef).
Paul Bouwmeester van BK-Sneltransport (foto Margot van Kleef).

BK-Sneltransport bestaat vijftien jaar: 'Wij bepalen niet, de klant doet dat'

Zakelijk 3.054 keer gelezen

VEGHEL | Het was feest afgelopen zondag bij BK-Sneltransport in Veghel. Het bedrijf vierde met haar klanten het 15-jarig bestaan en pakte daarmee groots uit. Tijd om terug te blikken op die vijftien jaar en vooruit te kijken naar de toekomst van het succesvolle Veghelse bedrijf.

Paul Bouwmeester weet het zich nog als de dag van gisteren te herinneren: hoe hij vanuit een kamer in zijn huis in de Bloemenwijk begon met BK-Sneltransport. "Ik heb altijd al iets met de wereld van transport gehad, die fascineerde mij enorm. Maar een gewone koeriersdienst op gaan zetten, zag ik niet zo zitten. Na een intensief marktonderzoek besloot ik me te gaan richten op geconditioneerd transport. Hier was vooral vraag naar binnen de food- en farmaceutische sector", blikt Paul terug. De Veghellaar schafte zijn eerste bus aan en bleek een gat in de markt gevonden te hebben. "In Veghel is er veel bedrijvigheid en ik merkte – en merk – dat de saamhorigheid onder Veghelse bedrijven groot is. En dat maakt het prettig samenwerken met Veghelse bedrijven."

Specialist
Niet alleen in de genoemde sectoren, ook in andere takken bleek er vraag te zijn naar de diensten die Paul en zijn team aanbieden. Inmiddels is BK-Sneltransport uitgegroeid tot dé specialist in geconditioneerd sneltransport en speciale projecten. In 2008 opende Paul een vestiging in Nieuwegein en in 2013 volgde Schiphol. Anno 2016 bestaat het wagenpark uit zeventig voertuigen, van kleine caddy's tot grote vrachtwagens, en heeft het Veghelse bedrijf negentig mensen op de loonlijst staan.
Ook 'gewone' koeriersdiensten worden verzorgd maar de core business blijft het geconditioneerde – het in gecontroleerde atmosfeer vervoeren van goederen zonder verlies van kwaliteit – transport. Of het nu gaat om belangrijke papieren, onmisbare onderdelen, kwetsbare medicijnen, diepgevroren producten of gevaarlijke stoffen.
Onlangs zijn er 17 nieuwe voertuigen aangeschaft waaronder drie met solar (zonnepanelen). Van deze voertuigen wordt de koeling helemaal aangedreven door zonne-energie. BK investeert ook in het milieu en duurzaamheid. Onze chauffeurs gaan netjes gekleed in een bedrijfstenue en zijn het visitekaartje van ons bedrijf! Daar onderscheidt BK-Sneltransport zich in", stelt Paul. Die betrouwbaarheid is een van de 'BK-5'. De andere vier pijlers zijn: een grenzeloze service; 24 uur per dag zeven dagen in de week; snelheid en diversiteit. "Je kunt bij ons bij wijze van spreken iedere afslag nemen", zegt Paul. "Wij bepalen niet, de klant doet dat."

Familie
Hoewel BK-Sneltransport is uitgegroeid tot een van de grootste spelers op de Nederlandse markt, is een van de geheimen van het succes ongetwijfeld het familiaire karakter – met oog voor de werknemers - dat behouden is gebleven. "Bij BK voelen we ons een grote familie. Een aantal personen, van de binnendienst en onder de chauffeurs, enkelen zelfs uit eenzelfde gezin, is al jarenlang werkzaam bij BK. We doen het met z'n allen", zegt Paul beslist. Ieder van de negentig werknemers levert zijn of haar eigen bijdrage aan het succes. Op zijn of haar eigen manier. Dat zorgt voor een heel relaxte werksfeer."
BK-Sneltransport heeft grote sprongen gemaakt de afgelopen jaren en is zeker van plan om door te groeien. "We groeien hier uit ons jasje, een verhuizing in de toekomst is onontbeerlijk. Het liefst zou ik in Veghel willen blijven, maar we hebben een grote locatie nodig, denk alleen al aan de voertuigen die we kwijt moeten. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed gaat komen!"

Lees het complete verhaal woensdag in Stadskrant Veghel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant