Bart van der Horst was productief voor Attacus (Foto's Peter Kuijpers)

GEGE-Attacus wint met matig basketbal

Sport 296 keer gelezen

VEGHEL – Geen beste wedstrijd, maar wel winst tegen Cobra Nova uit Voorburg. Dat lag eigenlijk meer aan de bezoekers. Zij misten in het laatste kwart maar liefst tien vrije worpen en wisten alleen in de laatste minuut de ring te vinden. Op dat moment was de wedstrijd echter al gelopen.

Dat het zo zou gaan eindigen was aan de beginfase van de wedstrijd eigenlijk geen sprake. Het duo van Hoorn en van de Horst, hadden geen enkel moeite met scoren. Zij zetten de stand na 10 minuten al op 24-13. Door deze riante voorsprong kon coach van Asseldonk de Udense jongeling Kevin de Wolff laten debuteren in de hoofdmacht. In het tweede bedrijf zagen we echter al wat barstjes in het Veghelse team. De communicatie in de verdediging wilde nog wel eens wegvallen. Ook aanvallend liep het wat stroever, met name de fastbreak werd een paar keer niet goed uitgevoerd. Toch liep Attacus met Vijf punten uit naar een 40-24 ruststand.

Na rust zagen we een rommelige wedstrijd, waarbij een aantal spelers te weinig durf toonde. Ook liepen sommige aanvallers in de val bij de twee boomlange Voorburgse centers. En op dat moment kreen Bart van de Horst kort achter elkaar twee aanvallende fouten en werd door van Asseldonk naar de kant gehaald. Kort daarna kwam pointguard Thijs Findhammer ongelukkig ten val en moest hij het veld verlaten met een enkelblessure. Door deze tegenvallers kon Cobra Nova terugkomen en met een achterstand van acht punten zaten ze weer terug in de wedstrijd. In het laatste kwart moesten de Veghelse supporters tot de vijfde minuut wachten op een score van Attacus. Cobra Nova wist hier absoluut niet van te profiteren. Met slechts één rake vrije worp op tien pogingen verdien je het niet te winnen. Dat pikten de Veghelaren weer goed op en van der Horst en Hamel zorgden voor het bereiken van de veilige haven, 65-56.

As woensdagavond speelt GEGE-ATTACUS in het Zwijsencollege de bekerwedstrijd tegen River Trotters. Aanvang van de wedstrijd is 20:30 uur.