Goed blok van Skunk op de Waspikse slagkracht (Foto's: Theo de Vrede)

Vijfpunter voor Skunk in Waspik

Sport 82 keer gelezen

WASPIK- Na een goede overwinning op Dordrecht en een competitievrij weekend had Skunk Atak'55 uit Waspik als tegenstander. Een opponent die volgens Skunk coach Martin Jansen te pakken moest zijn. Skunk had op de laatste set na ook weinig moeite met Atak en pakt dankzij deze overwinning een onverwachte tweede plek in de tweede divisie.

In de vorige vier wedstrijden begon Skunk steeds tam aan de wedstrijd en moest het steeds terug knokken om alsnog de punten te pakken. Doel afgelopen zaterdag was om vanaf het begin af aan scherp te zijn en deze scherpte vast te houden. De Veghelse heren begonnen goed en al snel werd een 8-4 voorsprong opgebouwd die alleen maar verder werd uitgebouwd. Harde aanvallen werden goed afgewisseld met tactische ballen en Atak had daar geen antwoord op. In set twee en drie deed Skunk er nog een schepje bovenop en had nu ook een goed blok. Atak dat steeds harder begon te slaan begon ook steeds vaker het Veghelse blok te vinden en kreeg ballen hard terug aan eigen kant. Deze sets werden daardoor een "makkie".  Setstanden: 17-25, 14-25, 13-25, 22-25

Set vier verslapte Skunk wat en liet het Atak meelopen tot 20-20. Er werd echter orde op zaken gesteld en met wat mooie punten was de volledige 4-0 winst binnen. Aankomende zaterdag in de Bunders mag Skunk de tweede plek verdedigen in de derby tegen Hands-up uit Berlicum. De wedstrijd begint om 17.30 uur.