Kliksport bestaat tien jaar.
Kliksport bestaat tien jaar.

Hoera! Kliksport viert deze week tiende verjaardag

Sport 254 keer gelezen

REGIO | Kliksport is jarig! Al tien jaar verslaan onze sportverslaggevers sportactiviteiten in de regio's van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, Weekblad Regio Oss en De Maas Driehoek. Tijd om even terug te blikken.

Verslaggever Peter Kuijpers werkte als medisch verzorger bij Blauw Geel'38 in Veghel als hij voor het eerst van het 'fenomeen' internet hoort. Hij koopt een camera. "Eentje die nog werkte met een 3,5 inch flop", grinnikt hij. Tijdens de wedstrijden maakt hij foto's die hij dezelfde dag nog op de site van Blauw Geel'38 plaatst. "Nog niet iedereen had toen een computer, maar dat werd steeds meer en dat was terug te zien aan de bezoekersaantallen", vertelt Peter. Blauw Geel'38 besluit een eigen site te maken. Maar Peter heeft de smaak te pakken en ontwikkelt de website Vegheludensport.nl en later brabantsport.nl. Dat laatste deed hij samen met sportverslaggever Willy Rooyackers. "Ik werkte voorheen bij het Brabants Dagblad en ik kwam veel bij clubs", vertelt Willy. Als hij Peter tegen het lijf loopt is het gouden duo een feit. Brabantsport.nl werd zo populair dat uitgeverij De Winter de site overneemt en het omvormt tot Kliksport. Op 1 november 2006 gaat de site de lucht in. "Verslaggever Leon Voskamp kwam toen al gauw meehelpen in regio Oss", vertelt Willy.
"Kliksport, wat een onderdeel is van Kliknieuws, is uniek in de regio. Gemaakt door liefhebbers en professionele krachten die dagelijks met de site bezig zijn. De site komt grotendeels met eigen gemaakte verslagen en foto's van wedstrijden waarbij de verslaggevers live bij aanwezig zijn", vertelt Peter. Tegenwoordig is de site ook voorzien van audio en video verslagen met trainers en sporten.

Scherp zijn
Dat de sportverslaggevers altijd scherp zijn, heeft Peter wel bewezen: "Ik was eens bij een club in de bestuurskamer waar nog twee bestuursleden aanwezig waren. Ik wist dat de trainer er door de matige resultaten slecht voorstond, maar de heren wilden er niets over kwijt. Sterker nog, ze zeiden dat de trainer absoluut niet te discussie stond en hem zeker niet wilden ontslaan. Toen ik een copy maakte van het wedstrijdformulier nadien lag daar het origineel van ontslagbrief nog onder. Slordig, maar wij hadden een scoop."
Willy heeft niet alleen voor talloze primeurtjes gezorgd, hij is ook een goudmijntje voor clubs. "Soms 'beveel' ik spelers aan bij clubs en als die het vervolgens goed doen is dat wel mooi. Mooi voorbeeld hiervan is Kevin van veen die drie maanden later door FC Oss voor 375.000 euro werd verkocht naar Engeland."

Blunders
Toch gaat het niet altijd goed: "Dingen die op de website komen moeten foutloos zijn. Toch kan je een uitglijder maken.. Ooit maakte ik de kop: UDI'19 verast vriend en vijand met winst op Gemert en iedereen leefde nog nadien."
Ook Willy kan zich nog een blunder herinneren uit zijn tijd bij het Brabants Dagblad. "Ik was in gemeentehuis Veghel voor uitreiking sportprijzen. Er liepen daar een paar mensen rond waarop ik er eentje aansprak. Ik maakte een grapje, zo van: 'de burgemeester zal er wel niet zijn!'. Bleek ik het dus tegen burgemeester frankfort te hebben... haha!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant