Skunk ontving Hands Up uit Berlicum (Foto: Theo de Vrede)

Skunk mannen lijstaanvoerder na winst op Hands Up, vrouwen verliezen van Livoc

Sport 98 keer gelezen

VEGHEL- Na een goede reeks tegen lager geplaatste teams moest Skunk afgelopen zaterdag tegen het sterke Hands-up aantreden. In een spannende wedstrijd wisten de Veghelaren steeds aan het langste eind te trekken. Door deze overwinning stijgt Skunk zelfs een plek en staat het momenteel eerste in de tweede divisie. Setstanden:25-22, 25-20, 25-20, 26-24

Opdracht vandaag was net zoals voorgaande weken om geconcentreerd te starten. Dit lukte Skunk echter niet, enkele fouten en een verdediging die nog niet scherp was zorgde ervoor dat Hands-up een voorsprong kon pakken. Op beslissende momenten waren de Veghelaren goed bij de les en wisten de belangrijke punten te pakken. Ook set twee en drie kwam Skunk op een achterstand, maar wist zich goed terug te knokken. Set vier en daarmee het bonuspunt leek lang verloren te gaan. Er volgde zelfs een 19-24 achterstand. Door twee goede wissels aan de kant van Skunk wist het Hands-up onder druk te zetten. Enkele mooie blocks en aanvallen zorgden ervoor dat de set nog kon worden binnengehaald. Het feest in sporthal de Bunders barstte los na de overwinning in deze derby. De Veghelse heren kunnen zich nu gaan voorbereiden op de uitwedstrijd tegen de Burgst uit Breda. Om 16.00 uur in sporthal de Haagse Beemden om de koppositie vast te houden.

Skunk/VCH niet overtuigend
Afgelopen zaterdag 5 november speelde Dames 1 van Skunk/VCH een thuiswedstrijd tegen Livoc Liessel Dames 1. Skunk/VCH en Livoc gingen tegelijk uit de startblokken. Het ging gelijk op en het leek erop dat het in de eerste set al spannend zou worden. Toch liet Skunk/VCH aan het einde van de set wat steekjes vallen waardoor zij de set met 19-25 verloren. In de tweede set ging Skunk/VCH niet goed van start. De inzet was weg en door veel eigen fouten werd de set met 15-25 verloren. In de derde set kwam de ommekeer. Skunk/VCH ging weer werken en kon Livoc bijhouden. Door overtuiging in de service en samenwerkend spel werd de set met 25-23 gewonnen. Tijdens de vierde set was van deze overtuiging nog maar weinig te zien. Deze set werd het tegenovergestelde van de vorige set en Skunk/VCH liep de gehele set achter de feiten aan. De set werd verloren met 12-25. Skunk/VCH verliest de wedstrijd met 1-3 maar pakt gelukkig nog één punt. De volgende wedstrijd speelt Skunk/VCH op zaterdag 19 november om 17.30 uur thuis in Veghel tegen Apollo Mill DS 1. Een team dat Skunk/VCH kent van de PD-wedstrijden.