Vlugheid en Kracht is het turnseizoen sterk begonnen.
Vlugheid en Kracht is het turnseizoen sterk begonnen.

Sterke opening turnseizoen Vlugheid en Kracht

Sport 427 keer gelezen

WASPIK | Twee teams van Vlugheid en Kracht (V&K) Uden namen deel aan de clubteamwedstrijden in het Brabantse Waspik. In het grote deelnemersveld werd het team uit de eerste en tweede divisie knap tiende. Het derde divisie team eindigde op een prima dertiende plaats. V&K heeft met deze resultaten een heel goede indruk achter gelaten.

Al vroeg in de ochtend turnden Pleun van den Heuvel en Rosa Zwaans een sterke balkoefening. Rosa liet zelfs een mooie salto achterover op de balk zien! Ook Giselle Verdonschot mocht op dit toestel aantreden. Een wat wankele oefening maar wel met stabiele handplaatsing werd geturnd.

Op vloer mocht het team vertrouwen op de ervaringen van Marleen Banken, die voor het eerst sinds jaren weer een wedstrijd turnde, en hoe. Hoge salto's en moeilijke sprongen volgden elkaar in snel tempo op, waardoor zij maar liefst tot een 4.6 score in moeilijkheid kwam. Maar ook de oefeningen van Rosa en Pleun waren al vroeg in het seizoen van goede kwaliteit.

De sprongen over de pegases werden door Marleen, Pleun en Rosa ruim geturnd, zodat alleen de brug nog restte. Lizzy van Harskamp begon met een strakke oefening, direct gevolgd door de oefening van Rosa, die zelfs door kon turnen na haar vluchtelement. Pleun rondde de wedstrijd netjes af, door voor het eerst een ondersprong naar de hoge legger te laten zien. Een totaal van 88.283 bleek goed te zijn voor een derde plaats in de wedstrijdronde en een 10de plaats over-all.

Aan het einde van de dag mochten Sabine Pashouwers, Maud Bevers, Maud van de Wielen en Noelle van Zutphen hun teamwedstrijd turnen. Openend op vloer lieten zowel Sabine als Maud en Maud moeilijke series met prima schroefsalto's zien. Drie cijfers boven de twaalf punten mag een topprestatie worden genoemd! Op sprong werd ruime en stabiel geturnd door het hiervoor genoemde drietal. Maud van de Wielen scoorde voor haar half in-heel uit zelfs een 12.584.

Op brug zorgde pech ervoor, dat de teamscore wat tegenviel. De oefeningen van Sabine en Maud Bevers gaven gelukkig nog voldoende punten voor het team.

In de vierde ronde mochten de turnsters hun balkoefening laten zien. Noelle liet hier voor het eerst een wisselspagaatsprong zien en Maud Bevers turnde een moeilijke flikflak-schroefsalto combinatie. Mooie oefeningen zonder vallen of grote wankelingen brachten de eindscore op 90.985 wat resulteerde in een tweede plaats in de wedstrijdronde en een 13de plaats over-all!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant