Creatief of met computers aan de slag op het UC.
Creatief of met computers aan de slag op het UC.

Onderwijs proeverij UC voor groep 8 en ouders

Onderwijs 534 keer gelezen

UDEN | Op twee dagen in november kunnen leerlingen van groep 8, samen met hun ouders, 'proeven' van het onderwijs op het Udens College. Maandag 21 november is er een Proeverij op de sector vmbo aan het Kleinveld, donderdag 24 november op de sector havo/vwo aan de Schepenhoek.

In oktober waren er al UC-informatieavonden voor leerlingen van groep 8 en hun ouders.

Proeven
"Daar hebben we een heleboel verteld en laten zien, maar het is toch anders om echt te beleven hoe het is in de klas", zegt afdelingsdirecteur onderbouw vmbo-t Jean-Louis van der Veen. "We willen leerlingen van groep 8 samen met hun ouders graag laten proeven welke 'onderwijs-smaken' wij hier op school hebben. Dat doen we onder het motto UC More | Proef!"

VMBO
Op het vmbo kunnen deelnemers maandag 21 november kennis maken met de thema's sport, creatief, techniek en gezondheid. In leerjaar 1 en 2 worden die lessen onder andere aangeboden in speciale themaklassen.

Tijdens UC More | Proef kunnen groep 8-leerlingen en hun ouders menu's kiezen rond de verschillende thema's. In dat menu wordt de thema-les gecombineerd met een les in standaardvakken, zoals de talen, exacte vakken of lessen geschiedenis of aardrijkskunde.

Verrassingsmenu's
UC More | Proef op de sector havo/vwo is een paar dagen later, op donderdag 24 november. Het havo/vwo biedt verschillende "verrassingsmenu's" aan, waarbij leerlingen uit groep 8 en hun ouders kunnen proeven van vakken op verschillende terreinen, zoals de (vreemde) talen, exact en de maatschappijvakken.

Sinds dit schooljaar kent de sector havo/vwo AanZet-brugklassen. In die klassen werken leerlingen meer zelfstandig, met een eigen device, en leren vooral ook om hun eigen doelen te stellen.

"In elk verrassingsmenu zit ook een onderdeel met die speciale AanZet-smaak", zegt afdelingsdirecteur Lisette Verstegen.

"We willen nieuwe brugklassers en hun ouders daar natuurlijk graag kennis mee laten maken, naast de lessen zoals die in onze reguliere brugklassen worden gegeven. Maar wat wij vooral belangrijk vinden, is om leerlingen en ouders te laten ervaren hoe de sfeer is op onze school en hoe wij omgaan met onze leerlingen."

Aanmelden
Deelnemen aan UC More | Proef kan op beide sectoren aan het einde van de middag (van 16.00 tot 18.00 uur) of aan het begin van de avond (van 19.00 uur tot 21.00 uur).

In verband met de voorbereiding wil het UC graag dat deelnemers zich aanmelden via de website www.udenscollege.nl.

Op die website is ook meer informatie te vinden over het programma en de verschillende keuzemogelijkheden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant