Ali B.
Ali B.

Knuffelmarokkaan Ali B speelt Je Suis Ali in Markant Uden

Kunst en cultuur 617 keer gelezen

UDEN | 'Knuffelmarrokkaan' Ali B speelt op donderdag 17 november zijn theatervoorstelling 'Je Suis Ali'. Iedereen vindt tegenwoordig dat hij iets moet: Ali moet hun kant kiezen. Wat zou Ali's antwoord zijn? In deze voorstelling zien we welke kant 'Je Suis Ali' kiest. Hij is op donderdag 17 november te zien om 20.15 uur in de theaterzaal.

Homo's vinden dat hij mee moet varen op de Marokkaanse boot tijdens de GayPride. Imams vinden dat hij vaker de islam moet prediken op tv. Nederlanders vinden dat hij de Marokkaanse jeugd moet aanspreken, want 'naar jou luisteren ze tenminste'. Politici vinden dat hij in het openbaar afstand moet nemen van IS. Boze Marokkanen vinden dat hij een kaaskop is geworden. 'Geen Stijl' noemt hem valse Messias, linkse marionet en doortrapte weldoener. En zo zijn er allerlei groepen die precies weten wie Ali is en wat hij zou moeten doen.
Wat zou Ali's antwoord zijn? Gaat hij heel hard huilen en om zijn moeder roepen? Gaat hij schuimbekkend tekeer en spreekt hij fatwa's uit? Rapt hij zijn critici helemaal aan gort? Of gaat hij ze met humor te lijf? In deze theatervoorstelling zien we welke kant 'Je Suis Ali' kiest!
Het grote publiek leerde Ali Bouali (Zaanstad, 1981) kennen door de nummer 1 hit 'Wat zou je doen' met Marco Borsato. Ali is rapper, entertainer, TV-persoonlijkheid én theatermaker. 'Je suis Ali' is alweer zijn vijfde theatervoorstelling.
Je suis Ali is op donderdag 17 november om 20.15 uur te zien. Tickets kosten € 22,50 (excl. Ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant