Afbeelding

Prins Arno d'n Twidde 54e heerser van het Zeelandse Smousenrijk

Carnaval 483 keer gelezen

UDEN | Arno van Ras is zaterdagavond in Ambianz onthuld als 54e heerser van het Zeelandse Smousenrijk. Samen met zijn vriendin Jolijn verschenen zij tijdens deze ' Smouskes pakken uit' -avond op het podium als Prins en Prinses van de Smouskes 2016.

De onthulling werd voorafgegaan door een spelshow waar elf kandidaatprinsen een aantal opdrachten mochten uitvoeren. Dit resulteerde in een afvalrace waarbij nog drie kandidaten overbleven. De spanning was te snijden in de zaal en onder toeziend oog van de vele bezoekers kwamen deze Hoogheden als winnaars uit de bus. 

Prins Arno d'n Twidde (35) is een Smous in hart en nieren. Hij heeft nog nooit een carnaval overgeslagen. Vroeger met zijn ouders en vrienden, de laatste jaren als slagwerker bij de Zeelandse hofkapel De Blaosbalken. Arno's grote passie is muziek en dan vooral drummen. Hij speelt al vanaf zijn tiende bij Slagwerkgroep Zeelandia, drumt ruim twintig jaar bij heavy metal band 'On Fire' en slaat erop los bij de Bloasbalken Zeeland. Arno werkt als grafisch ontwerper bij Merchandiser.nl in Bladel en kan daar zijn werk met zijn hobby combineren: het ontwerpen van merchandiser voor bands, artiesten en muziekfestivals. 

Jolijn
Aan zijn zijde staat Prinses Jolijn. Jolijn wordt bijgestaan door Adjudant Danny. Danny is geen onbekende in het Zeelandse carnavalsland. Hij was afgelopen jaar de Prins van De Smouskes en kent als geen ander de kneepjes van het vak. Daardoor kunnen Arno's muzikale vrienden doen wat ze het beste kunnen: zorgen voor een optimale muzikale ondersteuning van een mooie pot carnvalsmuziek.

Samen gaan ze voor een geweldig carnaval. De lijfspreuk is: Al loopte in of uit de maat, me Carnaval gaon we allemoal uit onze plaat!

Jeugdhoogheden
Een dag eerder werden in de Heische Tip de Jeugdhoogheden van De Smouskes onthuld. Ruim 200 kinderen waren met hun ouders aanwezig om afscheid te nemen van de hoogheden van het afgelopen jaar en met een leuke show in het thema van ' Met de Smouskes naar de zon'. De onthulling te zien van de nieuwe Hoogheden. Jeugdprins Jaap, Jeugdprinses Jet, Adjudante Laury en Nar Bas zullen het komende jaar het gezicht van de jeugdcarnval zijn. Op www.smouskes.nl stellen ze zich uitgebreid voor. 

Prinsenreceptie
Er is een receptie voor de nieuwe hoogheden van De Smouskes op zondag 27 november in Het Witte Huis. Er wordt gestart met een receptie voor de Jeugdhoogheden van 11.30 tot 13.00 uur. Daarna is om 13.00 uur het Prinsenpaar aan de beurt. Voordrachten graag in overleg met De Smouskes (receptie@smouskes.nl). Iedereen is welkom, het eerste drankje is van De Smouskes. 

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant