Korfrakkers en DDW scoren beiden evenveel

Korfrakkers en DDW  met zeldzame 'Draw'

Sport 182 keer gelezen

REUSEL – Gelijke spellen komen in het korfbal maar sporadisch voor. Korfrakkers overkwam dat in een rechtstreeks duel met DDW om de bovenste plaats.

Het eerste doelpunt viel bij DDW al binnen 30 seconden, maar Maud Kanters trok de stand meteen recht. Over en weer waren er aanvallen. Zonder goed te korfballen met veel duels en veel strijd. Tot 5-5 ging de score gelijk op. Het niveau van DDW zakte en door doelpunten van Chantal van den Akker (2) en Maud van Boxtel kon De Korfrakkers uitlopen naar een ruststand van 7-9.

Ook in de tweede helft werd de wedstrijd op het scherpst van de snede gespeeld. Het verschil moest in de tweede helft gemaakt worden door korfballend de verdediging van DDW op het verkeerde been te zetten en de kansen af te maken. Helaas stokte de Erpse doelpuntenmachine in de aanval. DDW bleef strijdbaar en zag de vertwijfeling in het spel van De Korfrakkers. Via 11-11 en 15-12 leek het kwartje richting DDW te vallen De duels waren fysiek en goed korfbal was ver te zoeken, maar door Marlou Hulsen en Eline Kerkhof kwam De Korfrakkers terug naar 15-15. Na een vervelende strafworp tegen, kon Jet van Gerwen met een mooi afstandsschot in de laatste minuten de stand gelijktrekken tot 16-16. Dit was uiteindelijk de eindstand waardoor beide teams koploper blijven.