Volkel ontvang zondag koploper Nooit Gedacht
Volkel ontvang zondag koploper Nooit Gedacht

3D: Winterstop doemt op aan de horizon, Aschwin van Kessel grote onbekende in deze regio

Voetbal 385 keer gelezen

De decembermaand steekt al reikend zijn hand uit. De maand van Kerst en het maken van goede voornemens. Het voetbal gaat nog even door. Zondag is er het voorlaatste programma om op 11 december af te sluiten. In het weekend van 18 december is een beker- of inhaalprogramma gepland. Let verder op dat de aanvangstijd voor de wedstrijden van zondag is vervroegd naar 14.15 uur. Dit geldt voor de derde- tot en met vijfde klasse.

Door: Peter Kuijpers

Handel ontvangt DSC uit Kerkdriel, voor trainer Henry van Wanrooy geen bekend team. Handel schuift bij winst op naar de middenmoot. Het elftal uit Kerkdriel is een team met wisselende resultaten. Van Wanrooy: "Dat klopt, maar ik denk dat ze wel verwacht hadden wat hoger te staan. DSC heeft veel goals voor en veel goals tegen, dus Cruijffiaans  gesproken: als je de nul houdt veel kans hebt om resultaat te behalen. De nederlaag tegen Den Dungen was wel een teleurstelling voor de groep en mij en zeker niet nodig geweest. Zondag op het gras van de Eikenwal moet er niks te halen vallen en gaan we vol gas voor een goed resultaat. Het is wel nodig  dat iedereen in alle facetten van het voetbal alles geeft en dat 95! minuten lang. VV Handel moet wel degelijk nog punten pakken voor de winterstop om onderin weg te blijven. Nog twee super belangrijke wedstrijden en dan gaan we de balans op maken waar we staan in deze competitie."

Margriet – Venhorst
Een 4-1 nederlaag kreeg Margriet te slikken op de Biescamp bij Nooit Gedacht in Geffen. Al na vijf minuten keken de Ossenaren tegen een 1-0 achterstand aan. Geen scherpte is ook het verwijt van trainer Arian Meeuwsen: "Dat spreek voor zich. Wél duidelijk afgesproken vooraf, maar niet opgepakt." Zondag komt Venhorst een ploeg uit de top-4. "Dat wisten we vooraf dat het zwaar zou worden. We hebben wat tijd deze week om te kijken hoe we er zondag voor staan. Teun van Grunsven die twee maal geel kreeg en Bas Bressers die schijnbaar ook al geel had gehad in het tweede team zijn geschorst. We krijgen bij Margriet iets te veel gele kaarten met praten tegen de scheidsrechter en dat is zonde en moet niet kunnen. We kwamen overigens met een man minder nog op 2-1. Als we wellicht met zijn elven waren geweest had er nog wat meer ingezeten. Dat is jammer dan, dus werken we nu weer richting Venhorst."



Jeugdig talent Teun van Grunsven (17) kreeg in Geffen twee maal  geel=rood (Foto Peter Kuijpers)

3D: Volkel – Nooit Gedacht
De Eeuwsels in Volkel maakt zich op voor de ontvangst van koploper  Nooit Gedacht. De Geffenaren ontdeden zich zondag met speels gemak van Margriet met 4-1. Om die reden staan ze samen met Venhorst afgescheiden los van DAW en Margriet. Volkel verloor met klein verschil uit bij Boekel Sport waar een doelpunt van Merijn van Haandel voldoende was voor drie Boekelse punten. Nooit Gedacht, tegenstander van zondag , wordt een zware opgave voor het team van Volkel-trainer Tom van Dalen. De Geffenaren hebben een sterk collectief met oud prof Paul Beekmans van FC Den Bosch die nog van grote waarde is voor de club van trainer Wolf Wannet. Volkel heeft individualisten binnen het team. Een bijsluiter is dat die slecht kunnen spelen, maar toch dat ene moment in een wedstrijd beslissend kunnen zijn. Om die reden sluiten we niets uit voor zondag. Om 14.15 gaat de bal aan het rollen  op de Eeuwsels.

Fitte groep
Tom van Dalen trainer van Volkel: "De verschillen waren zondag klein maar dat is elke week zo. Het hangt vaak af van kleine details. Zondag krijgen we een kampioenskandidaat op bezoek. Dat gaat een lastige wedstrijd worden waar wij scherp en gefocust moeten zijn om zo de punten in Volkel te houden. We hebben ook geen keuze als je naar de ranglijst kijkt. We gaan dat doen met een fitte groep die nagenoeg compleet is"



Tom van Dalen, trainer van Volkel krijgt het zondag 'aan de stok' met koploper Nooit Gedacht

DAW – Sint Michielsgestel
De ploeg van trainer Rob van der Ven kwam in Nuland niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Een zuur gelijkspel kan je dan zeggen toch? Van de Ven: "Het puntverlies tegen Nulandia was met name zuur vanwege de late gelijkmaker vlak voor tijd. Over de gehele wedstrijd gezien kan ik er wel mee leven, zeker omdat we zelf te weinig gebracht hebben. Zondag Sint Michielsgestel, een relatief onbekende tegenstander, maar zoals altijd weten we wat we kunnen verwachten. We hebben een aantal spelers met lichte klachten, maar ik ga er vanuit dat al deze spelers in de loop van de week weer aan zullen sluiten. Alleen Jaap Maathuis is nog niet wedstrijdfit. Daarentegen keert Rik Willems terug en kunnen we als staf hopelijk weer keuzes maken. Het wordt iedere week weer duidelijk dat een goede bank het verschil kan maken." Van de Ven die ook volgend seizoen als hoofdtrainer voor de Schaijkse 'troepen' zal staan.

Dorpse clubs
Aschwin van Kessel is trainer van Sint Michielsgestel en nieuw in deze afdeling. Wellicht leuk om deze ervaren trainer eens te polsen over zijn club Sint Michielsgestel: "Dat vind ik nou eens leuk. Fijn om eens contact te hebben met jullie. Ondanks dat we buiten jullie regio vallen wordt Kliksport  in Sint Michielsgestel zeker gelezen. Ik ben inmiddels in mijn vijfde seizoen bij deze club. Komende vrijdag komt er duidelijkheid met betrekking tot mijn toekomst. Zondag hebben we inderdaad een pak slaag gehad in Venhorst. We weten allemaal wat hier aan ten grondslag ligt en wat er beter zal moeten. Overigens raken we hier niet zo snel in paniek. Zondag weer nieuwe kansen. We snakken wel naar de winterstop. Wij vinden het een verademing om in deze klasse in Zuid-2 te spelen tegen hoofdzakelijk dorpse clubs. Dat bevalt ons uitstekend", zegt Aschwin van Kessel, trainer van Sint Michielsgestel.

3D: Avanti'31 – Boekel Sport
De ploeg uit Schijndel won zondag met 2-1 van het bezoekende FC Uden en pakte de derde winst van dit seizoen dat bijna op de helft zit. Bij winst zondag stijgen de Schijndelaren door naar het veilige middenrif van 3D. Boekel Sport herstelde zich van de nederlaag bij Margriet en won afgelopen zondag de clash met Volkel door een treffer van Merijn van Haandel. Voor trainer Ronny Everaerts van Avanti'31 dé vraag of twee overwinningen achtereen mogelijk zijn. Trainer Ruud Vermeer van Boekel Sport weet waar toe zijn team in staat is.



Doelpunt voor Berghem Sport. Donny van Herpen krijgt de knuffels

Berghem Sport –Den Dungen
Twee teams die afgelopen zondag wonnen. Den Dungen had een miserabele start en ontsloeg trainer Erik van Rooij die kort daarop werd vervangen door Ben Hoek. Of trainers ontslaan nou het perfecte middel is om de negatieve spiraal te stoppen is discutabel ,maar het hielp in het geval Den Dungen wel. Zondag won het team van Hoek met 2-1 van Handel. Berghem Sport won ook met 1-3 bij DSC. Dennis Kroes die zondag weer een onbekende treft. Kroes: "jazeker, weer een onbekende maar dat maakt het juist mooi. In Berghem krijg je punten ook in sinterklaas tijd niet cadeau onze ploeg maakt op het moment aardig wat stappen en hebben zondag dik verdiend drie punten gepakt. We willen natuurlijk meer, afstand nemen van de onderste ploegen en aansluiting houden bij de top. Wat ook prima is dat de spelers die op dit moment genoegen moeten nemen met een plaats op de bank, bij een inval beurt volle bak gaan. Ze laten zo zien dat ze in aanmerking komen voor een basis plaats. Afgelopen wedstrijd wat kleine pijntjes opgelopen, maar die herstellen wellicht. Hopelijk zijn we zondag met een volledige selectie . Met de steun van de supporters op De Koppelsteeg willen we de drie punten in Berghem houden."

FC Uden – Nulandia
Het gaat de Udenaren nog niet voor de wind deze competitie. Het vertrek van spits Patrick Witjes kan toch niet alleen als oorzaak worden aangewezen. Het team draait nog niet zoals de getrouwen en niet op de laatste plaats trainer Johan van Osch graag zouden zien. Zondag was de nederlaag bij Avanti'31 maar klein, maar je krijgt er niet meer punten voor. Zondag komt het eveneens niet bijster presterende Nulandia naar de Vlasakker. De Nulanders verkeren eveneens in een vormcrisis terwijl er wezenlijk in het team niet veel veranderd is. Je kan om de brei heen draaien, maar zondag is het echt een degradatieduel van de nummer laatst FC Uden tegen de nummer voorlaatst Nulandia.

Programma derde klasse D:
-Handel-DSC
-Margriet-Venhorst
-Volkel-Nooit Gedacht
-DAW-Sint Michielsgestel
-Avanti'31-Boekel Sport
-Berghem Sport-Den Dungen
-FC Uden-Nulandia

Stand derde klasse D:
1.Venhorst 11-23
2.Nooit Gedacht 11-23
3.DAW 11-20
4.Margriet 11-20
5.Boekel Sport 11-18
6.Volkel 11-18
7.Berghem Sport 11-18
8.Sint Michielsgestel 11-17
9.DSC 11-14
10.Avanti'31 11-11
11.Handel 11-11
12.Den Dungen 11-9
13.Nulandia 11-7
14.FC Uden 11-7

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant