Het team van Verbrugge Koeltechniek.
Het team van Verbrugge Koeltechniek.

Verbrugge Koeltechniek bestaat 25 jaar

Zakelijk 3.652 keer gelezen

BOEKEL | Een prachtige mijlpaal voor Verbrugge Koeltechniek. Het Boekelse bedrijf bestaat dit jaar 25 jaar en dat mag niet ongemerkt voorbij gaan. Reden voor een feestje! Vrijdag 25 november werd het jubileum dan ook gevierd met klanten en leveranciers. "We hebben geproost op de komende vijfentwintig jaar", aldus Guus Verbrugge.

Hoe het begon

In 1991 besloot Ad Verbrugge als zelfstandige verder te gaan en richtte hiermee Verbrugge Koeltechniek op. "Ik heb altijd in de koeltechnische branche gewerkt. Op een bepaald punt wilde ik mezelf verder ontwikkelen en ben ik een koeltechnische opleiding gaan volgen. Daarna ben ik begonnen als ZZP'er bij bedrijven, waarna de stap naar het ondernemerschap als vanzelf volgde", vertelt Ad.

Verbrugge Koeltechniek vestigt zijn naam in Boekel en omgeving. "In de beginperiode werkte ik vooral samen met champignonkwekerijen, veelal bedrijven waar we nu na al die jaren nog steeds mee samenwerken. Kort daarop volgden bedrijven uit verscheidene branches zoals industriële bakkerijen, landelijke cateraars, groente- en fruittelers en ook voor de vleesverwerkende industrie maken we installaties."

Waar het in 1991 begon met twee medewerkers, zijn er nu in totaal acht mensen in dienst. Bijzonder is dat het hele gezin Verbrugge bij het bedrijf is betrokken is of betrokken is geweest. Ad's vrouw Hanny heeft de eerste jaren het reilen en zeilen achter de schermen voor haar rekening genomen. Dat heeft dochter Elke vijf jaar geleden van haar overgenomen. Aan het roer staan Ad en zoon Guus. "Ik heb aan de HTS werkbouwkunde gestudeerd. Er volgde nog een start aan een opleiding aan de Technische Universiteit, maar na twee jaar besloot ik fulltime in de zaak te gaan werken. Tijdens mijn werk bij Verbrugge heb ik later de opleiding post-HBO Koude Techniek gevolgd." En zo rolde ook Guus de koeltechniek in. "In het begin ging ik veel met monteurs mee op pad om het vak te leren. Mijn vader zat toen vooral op kantoor. Nu zijn de rollen een beetje omgedraaid."
De samenwerking tussen vader en zoon verloopt soepel. "We zijn allebei wel eigenwijs", zegt Ad. "Maar het gaat altijd goed!"

Specialismen
Koeltechniek, airconditioning en klimaatbeheersing. Dat zijn de specialismen van Verbrugge Koeltechniek. Hun vakkundige team levert maatwerk van het begin tot het einde. De klantenkring bevindt zich voornamelijk in de regio, maar reikt ook tot ver daarbuiten. Zo zijn er installaties van Verbrugge Koeltechniek te vinden over de hele wereld, van Amerika tot Australië. En doordat Verbrugge Koeltechniek een 24-uurs service kent is deze dag en nacht bereikbaar. "Een koeling is van groot belang voor onze klanten. Wij werken veelal in de voedingsmiddelenindustrie waar temperaturen van groot belang zijn. Wanneer er onverhoopt een storing optreedt moet er direct en adequaat gehandeld worden."Aldus Ad. Guus vult aan: "Dat klopt. Van het begin tot het einde"

Toekomst
Guus hoopt het bedrijf in de toekomst een mooie groei door te laten maken. Daarnaast is ook vernieuwen erg belangrijk. "In 2025 worden er nieuwe milieueisen gesteld. Dat heeft veel gevolgen voor ons vakgebied waar we nu al mee bezig zijn. Nu werken koelingen vaak op freon, maar we willen graag groener gaan werken met natuurlijke koudemiddelen zoals ammoniak, co2 en propaan", vertelt Guus.

Zelfs na zoveel jaar heeft Ad nog ontzettend veel plezier in zijn werk. "Het is mijn hobby. Ik denk ook nog helemaal niet na over mijn pensioen. Zo lang het kan, ga ik door." Guus: "Mijn vader is ontzettend betrokken bij het bedrijf. Zelfs als hij op vakantie is, houdt hij zijn mail in de gaten. Dat doe ik trouwens zelf ook wel. Een eigen bedrijf met zo'n korte lijntjes, dan ben je overal bij betrokken."

Een foto uit de oude doos.
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant