Coop van Buel reikte woensdag de check uit aan basisschool Den Dijk.
Coop van Buel reikte woensdag de check uit aan basisschool Den Dijk.

Coop van Buel reikt cheque uit aan basisschool den Dijk

Algemeen 629 keer gelezen

ODILIAPEEL | Basisschool den Dijk uit Odiliapeel heeft afgelopen woensdag een check ter waarde van €432,10 in ontvangst genomen. De school mag het geldbedrag besteden aan sport- en spelmaterialen, voor een leuker schoolplein. Het doel is om kinderen meer te laten bewegen. De basisschool ontving de cheque in het kader van de Doekoe Schoolplein-actie die Coop samen met de Johan Cruyff Foundation, Unilever en Arla Foods voor de derde keer heeft georganiseerd.

Klanten van de 260 Coop-supermarkten in Nederland hebben de afgelopen zes weken gespaard voor sport- en spelmaterialen voor honderden basisscholen uit de buurt. Klanten ontvingen bij aankoop van geselecteerde producten Doekoe-munten, die zij konden doneren aan de deelnemende scholen. Hoe meer munten, hoe hoger het bedrag dat de scholen nu, na afloop van de actie, aan sport- en spelmaterialen kunnen besteden.

De Doekoe-actie stimuleert kinderen om meer buiten te gaan spelen. Daarom hebben alle scholen bij aanvang van de actie al een 6 meter lang springtouw ontvangen en kunnen de basisscholen diverse sport- en spelmaterialen aanschaffen met de uitgereikte cheques. Ton van Buel, eigenaar van Coop van Buel, reikte de cheque uit: "Wij zijn blij dat onze klanten massaal gespaard hebben, waardoor we dit mooie bedrag kunnen overhandigen. Wij wensen basisschool den Dijk veel plezier met de nieuwe sport- en spelmaterialen."

Voor meer informatie kijk op www.coop.nl/doekoe.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant