Jaimy de Jongh.
Jaimy de Jongh.

Udense dj Jaimy de Jongh brengt plaat uit

Algemeen 855 keer gelezen

UDEN | De Udense Jaimy de Jongh timmert hard aan de weg. De twintigjarige dj, die zichzelf James Lake noemt, tekende afgelopen week een contract met platenlabel Entraxx. Binnenkort verschijnt zijn eerste track 'Feels Like Summer'. Het nummer heeft hij samen met Nick Mathon en Daan Junior gemaakt.

Jaimy droomt al vanaf jongs af aan van een carrière in de muziek. Hij werkt op dit moment als pizzabakker bij Bella Italia in Uden, maar zou graag gaan studeren aan de Herman Brood Academie in Utrecht.

Zomerse deuntjes
In zijn vrije tijd is hij veel bezig met muziek. "Ik maak vooral house eigenlijk", vertelt Jaimy. "Maar dit nummer is meer moombahton, dat zijn vrolijke zomerse deuntjes. Een beetje raar voor de tijd van het jaar, maar hopelijk krijgen mensen zo weer de zomer in hun bol", lacht hij.

"Als ik iets zou moeten noemen waar het nummer op lijkt, dan zou ik zeggen Major Lazer."

Daan Junior
Het nummer 'Feels Like Summer' maakte Jaimy samen met zijn vriend Daan Sprokholt, in de muziekscène beter bekend als Daan Junior. "Ik was op vakantie in Frankrijk toen Daan mij belde dat Entraxx interesse had in het nummer. Dat was écht vet! Eigenlijk wilde ik meteen terug naar huis om aan de track te werken."

Op dat moment komt ook Nick Mathon in beeld. Het drietal duikt de studio in op het nummer te optimaliseren. "Het is nu nog niet helemaal af, dus wanneer het uitkomt weten we nog niet", legt Jaimy uit. "We zijn nu ongeveer twee maanden met het nummer bezig. Dat is best lang, maar we hebben het alle drie ontzettend druk. Het is dus soms nog best lastig om tijd te vinden."

Toekomst
Toekomstdromen heeft Jaimy genoeg. Graag zou hij zijn voorbeelden Martin Garrix, Kura en Hardwell achterna gaan. "Ja, ik heb dan nog een lange weg te gaan, maar het begin is er!", aldus de Udense dj.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant