Schijndel ontvangt zondag Prinses Irene (Foto's Peter Kuijpers)
Schijndel ontvangt zondag Prinses Irene (Foto's Peter Kuijpers)

Voorlaatste ronde voor meeste clubs in 2F, Schijndel ontvangt Prinses Irene

Voetbal 228 keer gelezen

Met vier graden en droog weer zijn de weersvoorspelling goed. Komende zondag  nog een volledig programma in 2F. Geen afgelastingen om kunstgras principes want alles speelt zich af op het groene gras. Prinses Irene gaat na het trieste en indrukwekkende afscheid van Linda van Venrooy weer over tot de orde van de dag en reist af naar Schijndel. EVVC  ontvangt medekloploper Oirschot Vooruit waar Erp, eveneens thuis, Baardwijk ontvangt. Rhode gaat voor drie punten naar Eindhoven en speelt tegen hekkensluiter Nieuw Woensel.

Door Peter Kuijpers

Schijndel ontvangt zondag Prinses Irene op het Zuideinderpark in Schijndel. Tien jaar geleden speelde Schijndel Hoofdklasse en Prinses Irene vierde klasse. Die tijd mocht Prinses Irene met trainer Ton Berens hooguit tegen de reserves van Schijndel sparren. Nu is de situatie 180 graden gekanteld. Schijndel maakt kans voor het derde jaar oprij een klasje af te gaan zakken. Als je het Schijndelaren vraagt op straat lopen ze hoofdschudden weg. Trainer Hans Lathouwers verwoordde het onlangs nog treffend: "Er zijn mensen die ons toetsen aan vroeger. Dat is een misrekening. Schijndel zit in een totaal andere situatie nu." Daar slaat Lathouwers vermoedelijk de spijker mee op zijn geruite kop. Het verlies zondag bij Oirschot Vooruit is te aanvaarden en verklaarbaar, maar het moet niet te lang duren. Als trainer en team heb je soms een overwinning nodig.  Zondag zijn de oranjemannen van trainer William van der Steen favoriet in Schijndel. Iets beters kunnen we er niet van maken.

Heeswijk – Emplina
Het is voor de Balledonkers  toch wat passen en meten met het huldigen van de kunstgras principes. Het geeft een raar gevoel zegt trainer Marc van Ven. Elk kinkje in de kabel naar succes moet vermeden worden, maar soms is het overmacht. Van de Ven: "Het geeft inderdaad een raar gevoel om een vrije zondag te hebben, terwijl zowat alle andere ploegen spelen. We hebben in het weekend enkele wedstrijden bezocht en zondagochtend getraind. Zondag mogen we dan na twee vrije zondagen eindelijk weer om de punten spelen, thuis tegen Emplina. Zoals het er nu naar uitziet zijn we fit en compleet en gaan we proberen de drie punten op de Balledonk te houden." 



André Cornelissen aan tafel voor contract verlenging (Foto Peter Kuijpers)

Erp – Baardwijk
Twee teams met leuke eigenschap: ze zijn bezig punten bijeen te sprokkelen. Baardwijk staat vier punten boven Erp. Winst op Baardwijk brengt Erp op een punt van de tegenstander van zondag. Erp kan zondag vrij compleet aantreden tegen de Waalwijkers en dat zal nodig zijn ook. Trainer André Cornelissen: "Ik moet zeggen dat we tegenwoordig wat beter omgaan met het oplopen van gele kaarten. Dat was vorig seizoen soms anders. We hebben twee mensen met wat problemen. Dat zijn Ruud Delisse en Jasper van Goor, voor de rest is iedereen aan boord. " Stoomt Erp op naar de middenmoot van 2F? Dat is de vraag van veel getrouwen uit Erp. "Het is in ieder geval de plek waar  Erp thuishoort. Kijk die prestatie van vorig seizoen zit er niet meer in, maar we moeten en kunnen wel hoger dan waar we nu staan." De tijd van trainerswisselingen is aangebroken, de mutaties stromen binnen op de redactie. Clubs gaan om de tafel met trainers en dat gebeurd in Erp ook. "Ik kom net van tafel af en heb lekker gegeten ha ha, maar nee ik weet wat je bedoeld. We zijn in gesprek hierover en binnenkort hoor je meer, maar het ziet er goed uit laat ik het zo zeggen." Zondag om half drie wordt er op Den Uil afgetrapt als scheidsrechter Babat om 14.30 uur fluit voor het begin.

EVVC – Oirschot Vooruit
Een leuk team om je in vast te bijten bovendien samen met Helvoirt koploper in de tweede klasse F: Trainer Stephan Hesemans van EVVC: "Toch een verrassende koploper die het als nieuwkomer erg goed doet. Een pittige kluif dus voor komende zondag, een stugge tegenstander die verdedigend de zaakjes goed op orde heeft. Het is een echt team sterk in de duels, dat zowel verdedigend als in de omschakeling naar verdedigen het erg goed doet. Ze hebben het minste aantal tegendoelpunten en winnen ''gewoon'' uit bij Heeswijk. Een mooie uitdaging om veel kansen te creëren tegen dit team zonder in het mes te lopen. Na twee weken zonder competitie voetbal hebben we er in ieder geval weer zin in en dan ook nog thuis en tegen de koploper. We zijn nagenoeg compleet en vrij van schorsingen. Nicky van der Heijden verwachten we na de winterstop weer terug. Roel Bouwens en Rick v Aalst zijn er weer bij." Mooi treffen op de Zwaan, waar altijd de twaalfde man: het publiek, een bindende factor is.

Programma tweede klasse F:
Schijndel-Prinses Irene
BVV-WSC
Heeswijk-Emplina
Erp-Baardwijk
Helvoirt-Best Vooruit
EVVC-Oirschot V
Nieuw Woensel-Rhode

Stand tweede klasse F:
1.Helvoirt 11-23
2.Oirschot Vooruit 11-23
3.Heeswijk 10-22
4.BVV 10-18
5.EVVC 10-17
6.Prinses Irene 10-15
7.Emplina 11-15
8.Baardwijk 11-15
9.Best Vooruit 10-14
10.Rhode 11-14
11.Erp 11-11
12.WSC 11-11
13.Schijndel 11-8
14.Nieuw Woensel 10-1

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant