Paula van Hout.
Paula van Hout.

Paula van Hout krijgt boek cadeau van bibliotheek

Algemeen 620 keer gelezen

UDEN | 2016 is het Jaar van het Boek. Het boek is nog altijd springlevend. Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap verwoordde het als volgt: "Boeken geven ruimte om onszelf te verliezen in het leven van anderen. Ze vormen ons denken. Daarom geloof ik ook dat het boek de toekomst heeft. Er zullen altijd verhalen zijn en komen die tot onze verbeelding spreken, ons kennis laten maken met nieuwe werelden en ons soms zelfs van gedachten laten veranderen".

Medewerkers van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken zijn dagelijks bezig met boeken. En in dit Jaar van het Boek zullen zij daar feestelijk bij stil staan. Elke week zal een medewerker van de bibliotheek een boek uitreiken aan iemand in het werkgebied van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken (gemeente Bernheze, Landerd, Oss, Veghel en Uden). Een nieuw boek. Een boek dat goed past bij deze persoon of bij deze organisatie. Iemand die op dat moment in het nieuws is, iemand die een goed verhaal kan gebruiken. Een boek dat persoonlijk geselecteerd is en aangeboden wordt door een medewerker van de bibliotheek, met een korte toelichting waarom juist dit boek op dit moment. Het moment van overhandigen wordt vastgelegd op foto. Op de website en Facebook pagina van de bibliotheek is te zien naar wie het boek iedere  week gaat en waarom. Zo is er in 2016 elke week een feestelijk moment om extra aandacht te vragen voor lezen.

Deze week werd in de bibliotheek van Uden een boek uitgereikt aan Paula van Hout. Paula heeft deze maand, de maand van "Nederland Leest"  drie keer een debat geleid binnen de NOBB. Een keer in Veghel, in Oss en dinsdag 29 november in Uden. Het thema van Nederland leest is dit jaar democratie en tijdens de debatavonden ging het meer specifiek over het functioneren van de lokale democratie. Om Paula nogmaals hartelijk te bedanken voor deze avonden en alle voorbereiding die er aan vooraf ging kreeg ze van Yvonne de Groot het boek van Jesse Klaver, De empathische samenleving.

Tips voor andere interessante initiatieven, organisaties of personen waar het boek van de week naar toe mag zijn van harte welkom bij de lokale bibliotheek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant