Trainer Arno Willems van Odiliapeel. (foto: Peter Kuijpers)
Trainer Arno Willems van Odiliapeel. (foto: Peter Kuijpers)

Voorlaatste voetbalweekend voor de winterstop, FC De Rakt ontvangt SBV

Voetbal 133 keer gelezen

UDEN | Zondag beleven we het de voorlaatste weekend voordat de winterstop zijn intrede doet bij het amateurvoetbal. Op 18 december heeft de KNVB nog een beker- inhaalweekend gepland. Bij de lagere teams dan de tweede klasse beginnen de wedstrijden vanaf zondag een kwartier eerder in verband met het vallende duister. Odiliapeel deed zoals dat heet goede zaken door te winnen bij  De Willy's. FC de Rakt bleef steken op 2-2 in de topper tegen SCMH in Mariaheide. We nemen het komende programma in onze regio met u door.

Door: Peter Kuijpers

4H: Festilent is zondag vrij
Omdat 4H slechts dertien teams bezit is er elke week een team dat niet speelt. Komende week is dat Festilent. Het team van trainer Maikel van Orsouw moest in het duel op de Bundel in Zeeland doen met één puntje tegen SES. Festilent nam al vroeg een voorsprong door Koen van Bakel, maar SES kwam langszij. Toch nog een vreugdevol momentje op de bundel want aanvoerder Jochem Fleuren kreeg de bloemen en klapzoenen voor zijn 250e wedstrijd.

5H: Odiliapeel – SCV'58
De spelers, trainer en supporters hebben ongetwijfeld gegniffeld na het vernemen van de uitslag van FC De Rakt en SCMH vorige week in Wilbertoord. Wellicht onder de warme douche al in Wilbertoord , bij de Willy's, waar het team van trainer Arno Willems van Odiliapeel met 3-4 won. Odiliapeel nestelde zich keurig met FC De Rakt, SCMH en O.K.S.V in de top-4 van de vijfde klasse-H. Zondag mag Odiliapeel geen punten laten liggen tegen middenmoter SCV'58 uit Velp dat zondag aan de aftrap staat op Sportpark de Smelen.

5H: Ravenstein – VCO
De zondag kon voor het Oventje niet meer stuk na het boeken van de tweede seizoenzege. Met 5-3 werd er gewonnen van het nog puntloze Ruwaard. De Ossenaren, ooit spelende in de derde klasse, zakten in drie jaar terug naar de kelder van het amateurvoetbal. Dit zal bij VCO voor kennisgeving worden aangenomen en kijken met belangstelling uit naar het uitduel tegen Ravenstein. De thuisclub is hier favoriet dat mag duidelijk zijn. Of krijgen we vandoen met het jaarlijkse stuntje van het Oventje. Zondag weten we meer.

FC De Rakt – SBV
FC DE Rakt gaf zondag in de derby met SCMH geen millimeter toe. Op Sportpark Spoorzicht deelde de teams broederlijk de punten. Voor rust was de wedstrijd in bezit van de thuisploeg, maar na rust was het FC De Rakt dat het initiatief had. Beide leiders waren het roerend eens over het behaalde gelijkspel: een prima uitslag. Zondag komt SBV naar het Moleneind in Uden dat zondag tegen MOSA'14 bleef steken op een 1-1 gelijkspel. De ploeg (Sport Brengt Vreugde) uit Haren is een degelijke middenmoter wat niet wegneemt dat de Udenaren favoriet zijn. Dat is nodig ook om in de slipstream van de overige drie koplopers te blijven. Om 14.15 uur fluit scheidsrechter Van de Ven voor het begin. (Door een foutje is deze voorbeschouwing niet meegenomen in het Udens Weekblad. Onze excuses daarvoor)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant