Afbeelding

Marco van Bergen over 't Raadhuis: "Bij ons is het (wijn)glas altijd halfvol"

Zakelijk 1.333 keer gelezen

UDEN | "In 2017 krijgt 't Raadhuis een metamorfose", aldus eigenaar Marco van Bergen. Het restaurant heeft het afgelopen jaar reeds veel vernieuwing gehad. De zakelijke lunch werd weer ingevoerd, het interieur werd aangepast, er kwam een nieuw team en een fantastische nieuwe kaart. Maar als het aan Van Bergen ligt, gaat dat in 2017 nog een stapje verder. "We hebben mooie plannen. Onder andere een verbouwing in het najaar van 2017 en zelfs een naamsverandering! De gasten zullen aangenaam verrast worden", belooft hij.

Van Bergen nam in januari van dit jaar 't Raadhuis over van Robin van Soest en Olaf van Hoof. "Vanaf die tijd zijn we met het team druk bezig geweest om een nieuwe koers te varen. Daarvoor hebben we het fundament opnieuw moeten opbouwen", legt de ondernemer uit. Hij vervolgt: "Het is altijd een heel fraai restaurant geweest, maar we wilden het naar een nóg hoger niveau tillen." Dat doet Van Bergen samen met horecatoppers zoals chef Thijs Berkers en souschef Jasper Kox, allebei werkzaam geweest bij sterren restaurant De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven, Bertie de Vree die als gastheer het gezicht van 't Raadhuis is gebleven en sommelier Sven Heijkoop die het vak heeft geleerd bij niemand minder dan Sergio Herman.

Vanaf 1 september kunnen gasten van dinsdag tot en met vrijdag weer lunchen bij 't Raadhuis. Daarbij richt Van Bergen zich zeker ook op de zakelijk markt. De reacties zijn positief. "Iedereen is enthousiast. We merken dat er behoefte is aan een locatie waar mensen kunnen lunchen op niveau. Dat kan hier. We bieden een wisselende lunch bestaande uit een voor- en hoofdgerecht voor een vaste prijs van 32 euro. Hoewel we graag de tijd nemen voor onze gasten, is snelheid met de lunch belangrijk. Veel gasten willen na anderhalf uur weer lekker aan het werk. Verder moet de lunch licht en geportioneerd zijn. "Verfijnd en verteerbaar", zoals hij dat noemt. "Het is belangrijk dat mensen zich vitaal voelen na de lunch. Chef Thijs Berkers werkt graag met groentes en er wordt vaak voor vis gekozen tijdens de lunch. Lunchgerechten waar gasten erg enthousiast over zijn, zijn gepekelde schelvis met dille, geitenyoghurt en augurk, maar ook op de graat gebakken griet met bataat en citrus", zegt Van Bergen.

't Raadhuis zoekt graag de samenwerking met lokale ondernemers. "Boer Frank uit Schaijk is daar een mooi voorbeeld van. Hij levert mooie hoender en heerlijke seizoensgebonden groenten van de koude grond", zegt Van Bergen. Hij lacht: "Bij ons geen 'verse' aardbeien in november, we blijven dichtbij het seizoen en de eigen omgeving."

Speciaal voor de gasten van 't Raadhuis is er een private parking voor zo'n twintig auto's. "Mensen die hier niet eerder zijn geweest, kunnen zich binnen even melden, dan leggen wij uit hoe het werkt", ligt Van Bergen toe.

De doelstelling van Van Bergen voor het aankomende jaar is duidelijk: "Ik wil graag zeven dagen per week open zijn en tenminste vijf dagen lunch aanbieden. Daarnaast wil ik 't Raadhuis graag gaan verbouwen in het najaar van 2017. Flink investeren in de keuken zodat Thijs en zijn brigade optimaal vooruit kunnen. Daarnaast gaan we alle ruimtes kritisch onder de loep nemen en kijken we naar een ideale invulling. We zullen onze wijnexpertise zeker vertalen en goed kijken naar de mogelijkheden voor private dining. De weekenden zijn druk bezocht en we prijzen ons gelukkig dat we regelmatig vol zitten, maar daarnaast willen we ook hét restaurant voor de zakelijke markt worden", zegt Van Bergen. Bedrijven kunnen maatwerk verwachten bij 't Raadhuis. Of het nou gaat om een zakelijke lunch, een bedrijfsborrel, - feest of een vergadering, bij 't Raadhuis kan alles conform wens geregeld worden."

Van Bergen, vinoloog en tevens eigenaar van wijnbedrijf Oonivoo, wil de gasten voortdurend verrassen met mooie authentieke wijnen. Vandaar ook de keuze voor een zelfde wijnfreak in de persoon van sommelier Sven Heijkoop. Wijn is altijd de grote passie van Van Bergen geweest. "Mijn vader was vroeger altijd met wijn bezig, dus dat is mij met de paplepel ingegoten. Als jonge jongen heb ik al hele mooie wijnen mogen proeven. Zo heb ik mijn smaakpallet al vroeg kunnen ontwikkelen. Op het gebied van wijn ben je nooit uitgeleerd, de wijnwereld is zo complex, dus ik ben nog steeds aan het studeren. Ik ben apetrots dat ik mijn kennis van wijn nu kan koppelen aan 't Raadhuis door bijvoorbeeld exclusieve tastings te organiseren."

Inmiddels heeft Van Bergen al een paar mooie events georganiseerd. Zoals Kermis Culinair tijdens de Udense Kermis, maar ook het 11-gangen Dutch Cuisine is zeer goed ontvangen. "'t Raadhuis is een prachtig avontuur, het geeft zoveel goede energie. Natuurlijk gaat het niet altijd vanzelf, maar mijn (wijn)glas is altijd halfvol."

Dit artikel is afkomstig uit Bedrijvig Uden, een magazine voor ondernemers in Uden en omgeving. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant