Afbeelding

Maarten van Tienen over zijn hobby: "Ik 'val' voor de vormen van een auto"

Zakelijk 2.427 keer gelezen

UDEN | "Al vanaf ik kan lopen, ben ik gek op auto's", vertelt Maarten van Tienen van Van Tienen drankautomaten enthousiast. Doordeweeks is hij druk met zijn bedrijf, maar als het even lukt, dan ligt hij één dag per week onder de motorkap.

Maarten heeft op dit moment zo'n meerdere auto's in zijn bezit. Van prachtige oldtimers tot bijzondere uitvoeringen die hij gewoon ontzettend mooi vindt. "Het is moeilijk uit te leggen maar ik 'val' voor de contouren, de vormen van een auto. Het is net als met vrouwen, sommige vind je meteen leuk."

Poetsen
Toen hij dertien jaar was poetste hij auto's van horecaondernemers in Zeeland. "Mijn vader had een mooie auto en ik had toen al iets met luxe auto's." Als hij twintig jaar is, koopt Maarten zijn eerste oldtimer . Een Honda S-800 coupe uit 1967. "Die heb ik helemaal uit elkaar gehaald, tot het laatste boutje. Een auto moet perfect zijn vind ik. Als er iets rammelt, dan wordt ik zenuwachtig."

Die allereerste auto heb ik 20 jaar geleden verkocht en deze schittert nu in het Louwman Museum in Den Haag. "Daar heb ik nu nog spijt van. Inmiddels heb ik wel een Honda S-800 coupe en S-800 cabriolet aangekocht om te restaureren, maar die eerste blijft speciaal".

Behalve sleutelen, maakt Maarten ook graag een ritje in zijn auto's. "Maar ik leen ze niet uit voor trouwerijen of iets dergelijks. Het zijn je kinderen en daar moet je niet aankomen. De auto's die ik mooi vind, daar willen anderen nog niet eens in begraven worden", grinnikt hij.

Prachtstuk
Zijn trots? Een Honda NSX uit 1992. " Mede ontwikkelt door F1 legende Ayrton Senna. Het was de tegenhanger van de Ferrari. Omdat het een Japanse wagen is, kreeg hij nooit de erkenning gehad die hij verdiende. Inmiddels weten de liefhebbers wel waar deze Honda NSX toe in staat is. De NSX is een sportauto met een uitzonderlijk stukje techniek."

Maarten steekt zijn hobby niet onder stoelen of banken en veel van zijn zakelijke relaties weten dat hij gek is op auto's. "Ik loop er niet mee te koop, maar mensen die gek zijn van auto's vinden elkaar automatisch."

Op dit moment is hij nog druk bezig met de Dodge Panelvan uit 1948 (zie foto) waar zijn werk en hobby samensmelten. Deze Dodge wordt het symbool voor het nieuwe 10N espresso concept voor Van Tienen drankautomaten en is ingericht als espressotruck . Al wordt deze al ingezet op evenementen, klaar is deze nog niet. Op deze wijze komen werk en hobby samen", sluit Maarten af.

Dit artikel is afkomstig uit Bedrijvig Uden, een magazine voor ondernemers in Uden en omgeving. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant