Afbeelding

Onderneemsterren: ondernemersvereniging speciaal voor voor vrouwen

Zakelijk 1.202 keer gelezen

REGIO | Een ondernemersvereniging voor en door vrouwen. Dat is Onderneemsterren. De doelstelling is om van en met elkaar te leren, samen te werken en zodoende persoonlijke groei en zakelijke ontwikkeling te stimuleren. Onderneemsterren is actief in Beesel, Bergen, Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Gennep, Grave, Haaren, Heusden, 's-Hertogenbosch, Horst aan de Maas, Landerd, Mill en Sint Hubert, Mook en Middelaar, Oss, Peel en Maas, Schijndel, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode, Uden, Veghel, Venlo, Venray en Vught. Voor komend jaar hebben zich al een aantal vrouwen uit Uden gemeld die graag lid willen worden van Onderneemsterren, maar er zijn uiteraard nog meer dames welkom. Janneke Vink is de voorzitter. Ze vertelt over de vereniging.

Hoe is Onderneemsterren ontstaan?
"Onderneemsterren is in 2003 ontstaan op initiatief van Rabobank Peelrand. De netwerkvereniging werd opgericht om het contact tussen vrouwelijke ondernemers in de regio Wanroij, Sint Anthonis en Vierlingsbeek te stimuleren. Na verloop van tijd werd de rol van de Rabobank kleiner en met ingang van 2006 staat Onderneemsterren volledig op eigen benen. Anno nu waait Onderneemsterren als een frisse wind door Noordoost-Brabant en Noord-Limburg. Met ruim 50 leden, verspreid over Noordoost-Brabant en Noord-Limburg, is de ondernemersvereniging populairder dan ooit."

Waarom is de vereniging alleen voor vrouwen?
"We willen ons nadrukkelijk manifesteren als platform waar vrouwelijke ondernemers elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren. Vrouwen slagen door passie, verbinding en volharding. Mannelijke ondernemers zijn over het algemeen zakelijker en doelgerichter. Hun hoofddoel is geld verdienen en schakelen hierbij vaak hun gevoel uit. Dat is een duidelijk verschil met de vrouwelijke ondernemer. Wij vinden persoonlijke ontwikkeling die je als ondernemer doormaakt heel belangrijk en bij ons staat het tevreden stellen van klanten hoog in het vaandel. Wij staan wel allemaal ons mannetje, maar ondernemen meer met gevoel."

Waarom ben je voorzitter geworden?
"Ik was eerst pr-bestuurslid, maar die functie kwam te vervallen. Daardoor vond er een verschuiving plaats en ben ik voorzitter geworden. Ook omdat ik meer dan alleen deelnemer wil zijn in deze vereniging. Ik wil een actieve rolspelen en me inzetten om de samenwerking tussen de leden te versterken. Ik zie het ook als een mooie mogelijkheid om mijn netwerk te vergroten en het is natuurlijk ook een prachtige kans me persoonlijk te ontwikkelen."

Wat organiseren jullie?
"We hebben vijf keer per jaar een bijeenkomst. Aan elke bijeenkomst hangt een thema, de ene keer nodigen we een spreker uit, de andere keer brengen we een bedrijfsbezoek of organiseren we een workshop. Het uitgangspunt bij elke bijeenkomst is informeren, samenwerken en delen. Wij vinden het belangrijk dat onze leden niet alleen lid zijn om informatie te vergaren, maar dat zij ook actief een bijdrage leveren aan de vereniging. Daarom betrekken we ze actief bij het organiseren van de bijeenkomsten. Telkens vragen we drie tot vier Onderneemsterren om hun kennis en ervaring in de praktijk te brengen. Zo krijgen we als vereniging echt het gevoel dat we het samen doen. Bovendien leidt het tot verrassende resultaten en een enorm hoge opkomst. Na afloop is er een netwerkborrel. Wij krijgen enorm veel energie van de bijeenkomsten en gaan vol enthousiasme en met nieuwe ideeën de deur uit. Dit jaar bestaan we 12,5 jaar dus hebben we wat extra feestelijke activiteiten gehad. De eerstvolgende bijeenkomst is in februari van 2017."

Wie kan er lid worden?
"Zelfstandige, professionele vrouwen die een bedrijf runnen en willen samenwerken, delen en leren van elkaar. Daarnaast is het persoonlijke aspect belangrijk. Ik ken als voorzitter de namen van alle 55 leden. Dat vind ik ook belangrijk. Onderneemsterren is een platform waar we elkaar ontmoeten, van elkaar leren en samenwerken. Mijn persoonlijke motto is dan ook delen is vermenigvuldigen. Wat ik heel mooi vind om te zien is als er twee totaal uiteenlopende bedrijven een samenwerking aangaan. Twee uitersten die elkaar vinden, dat vind ik bijzonder en heel mooi om te zien."

Hoe word je lid?
"Onderneemsterren biedt aan vrouwelijke Ondernemers de mogelijkheid om als introducee een ledenbijeenkomst bij te wonen en zo de sfeer van onze vereniging te proeven. Dat kost 25 euro. Daarna kunnen zij besluiten of Onderneemsterren de vereniging is waarbij zij zich willen aansluiten."

Voor meer informatie kijk op de website www.onderneemsterren.nl.

Dit artikel is afkomstig uit Bedrijvig Uden, een magazine voor ondernemers in Uden en omgeving. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant