Afbeelding

Werkgroep archeologie viert in december haar 25-jarig bestaan

Algemeen 230 keer gelezen

UDEN | In 1990 begonnen een aantal leden van de Heemkundekring met het onderzoeken van de woonlocatie Hoenderbos. De werkgroep archeologie die zo ontstond, viert nu haar 25-jarig bestaan.

Bij grote en kleine projecten heeft de werkgroep onderzoek gedaan: bij de A50, Uden Noord , Slabroek, de Botermarkt, Past. Spieringsstraat, Oude Maasstraat en Paashuis. Heel speciaal was de ontdekking van het Merovingisch grafveld aan de Schepersweg in 2014.

Veranderingen
Het zijn bewogen jaren geweest, waarin de amateurarcheologen hun weg moesten zien te vinden. Het verdrag van Malta zorgde voor de noodzakelijke veranderingen en op de erfgoedwet wordt nu door de gemeente beleid gemaakt.

De Heemkundekring en de AWN (Archeologische Werkgemeenschap Nederland) staan de werkgroep bij met alle mogelijke middelen. Tijdens de jubileumbijeenkomst wordt er een pijlpunt over gedragen aan de Heemkundekring.

Tentoonstelling
De werkgroep kijkt met veel plezier terug op 25 jaar archeologie in Uden en verheugt zich op de tentoonstelling van het Merovingisch grafveld in 2017 waarbij bezoekers kunnen zien hoe rijk de Udense bodem is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant