Afbeelding

Rob van de Laar Knoergoeie Brabander 2017

Carnaval 1.049 keer gelezen

 

UDEN - Carnavalsexpert en Oeteldonkhistoricus Rob van de Laar uit ’s-Hertogenbosch is de Knoergoeie Brabander 2017. Op zaterdag 11 februari 2017 tijdens de 4e pronkzitting van de Knoerissen in Markant Uden wordt hij geïnstalleerd

 

Rob van de Laar is geboren en getogen met het Bourgondische carnaval in het ‘dorp’ Oeteldonk. De Bosschenaar woonde als klein kind in de Hinthamerstraat en zag het carnavalsgebeuren als jungske al voorbij trekken met als hoogtepunt de maandagse Oeteldonkse optocht. Zelf noemt hij dat een Commedia dell’ arte.  De 63-jarige Oeteldonker heeft veel met carnaval. Zbekleedde hij diverse functies in Oeteldonk en leerde hij zijn vrouw tijdens het carnaval kennen.

 

Als archivaris en historicus in Den Bosch heeft hij meerdere boeken geschreven over carnaval. Ook is Van de Laar voorzitter van de Brabantse Carnavals Federatie, oprichter van het Nationaal Carnavalsmuseum en voormalig minister-president van de Oeteldonksche Club. Door Omroep Brabant en Omroep MAX wordt hij vaak ingezet al carnavalsdeskundige, waar hij dan te horen en/of te zien is. Een echte carnavalspromotor in hart en nieren. Niet alleen voor Oeteldonk maar voor heel Brabant. 

 

Reden genoeg om Rob van de Laar uit Oeteldonk te benoemen tot Knoergoeie Brabander 2017. De steek en de versierselen behorende bij deze onderscheiding zal Van de Laar ontvangen van Prins Porcellus Lll tijdens de 4epronkzitting op zaterdag 11 februari 2017 in Markant Uden.  

 

Voor meer informatie over onze pronkzittingen en alle andere evenementen kunt u terecht op http://www.knoerissen.nl  of www.facebook.com/deknoerissen

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant