Een minuut voor de vliegramp en het overlijden van Harrie Jan van der Heijden (Foto's Peter Kuijpers en Gerard Beekmans)

Blauw Geel'38 geeft 0-2 voorspong in tien minuten weg bij Nuenen

Voetbal 345 keer gelezen

NUENEN – De topper in Nuenen eindigde onbeslist. Het was het eerste gelijke spel voor de ploeg van trainer Miguel van den Dungen deze competitie. In een leuk duel opende Sander Egmond de score. Na rust verdubbelde Stefano Verburg naar 0-2. Het laatste woord was voor Yevghenny Marceli en Richard van Malten die voor Nuenen het punt wisten te redden. Een verdient gelijkspel daarover waren het beide trainers eens. Alleen dat van Niels van Casteren sprak hij uit met een iets zuurder gezicht.

De wedstrijd in Nuenen begon met één minuut stilte wegens de vliegramp in Columbia en wegens het overlijden van oud voetballer Harrie Jan van der Heijden die zestien jaar in het eerste team van de Veghelaren speelde. Op een goed bespeelbaar kunstgrasveld begon Van Casteren in Nuenen met een variant. Mustafa Guler bleef aan de kant en in zijn plek speelde Stefano Verburg. De reden was dat Nuenen met twee spitsen speelt en Stefano Verburg iets minder controlerend is dan Guler.

0-1 van Sander Egmond

Poeier
Blauw Geel'38 begon sterk in Nuenen en heerste de eerste tien minuten. Toch kreeg Nuenen de grootste kans, maar Jamey Raas kegelde naast. Mols antwoordde met een poeier op de paal en later ging een kopbal van Joey Hellstern rakelings naast. Van den Dungen moest al vroeg wisselen omdat Koen Bots niet verder kon. Ruud Jansen verving hem. Blauw Geel'38 hield het op snelle uitvallen. In de 33e minuut had dit succes. Alexander Mols kwam op via de rechterflank en gaf voor aan een volledig vrijstaande Sander Egmond die scoorde tegen zijn voormalige club. De speaker, met zwaar Amsterdams accent, kondigde het semi lollig  aan als een eigen doelpunt.

Marceli
Na rust werd het na vijf minuten al 0-2. Sander Egmond gaf op maat af aan de meegekomen Stefano Verburg die hoog in het dak scoorde. Blauw Geel'38 schakelde een tandje terug wat onmiddellijk een sterker Nuenen provoceerde. De club van Van der Dungen heeft handig jongens voorin lopen met veel beweging. Marceli passeerde handig in de 64e minuut en kwam een op een met Brahim Zaari die hij kansloos liet: 1-2. Blauw Geel kwam in een lastige fase. Coen van Zutven kwam in het team voor de aangeslagen Martijn van Loon en werd het met fases 'pompen of verzuipen.'

Morele winnaar
Door de ruimtes die ontstonden kregen ook de Veghelaren kansen, maar die leverde geen rendement op. Danny Verbakel scoorde nog wel, maar zijn treffer werd wegens buitenspel geannuleerd door de prima fluitende Eric Thijs uit Bakel. Zeven minuten later werd het gelijk als Van Malten uit een scrimmage onder de lat raak kogelde 2-2. Zaari redde n de slotseconden nog met een reflex een Nuenense inzet tot opluchting van velen. Het publiek in Nuenen ging er nog eens achter staan, maar in de stand kwam geen verandering meer. Uiteindelijk een acceptabel gelijkspel vonden beiden trainers. Een leuke wedstrijd in de waterkoude van Sportpark Oude Landen in Nuenen. Morele winnaar was vanzelfsprekend Nuenen dat na een 0-2 achterstand toch nog tot een gelijkspel wist te komen.

Blauw Geel'38 Zaari, Martijn van Loon (67, Van Zutven), Van Vessem, Dobbelsteen, Hellstern, Mols, Hurkmans, Egmond, Schilders, Verburg (68. Guler), Verbakel.

Gesprek Peter Kuijpers met respectievelijk Niels van Casteren en Miguel van den Dungen