Erik Quekel
Erik Quekel

JVC Cuijk toont veerkracht bij reserves De Graafschap maar schiet weinig op met punt: 4-4

Voetbal 130 keer gelezen

VARSSEVELD| JVC Cuijk ging niet bij de pakken neerzitten toen men bij Jong De Graafschap tegen een hopeloze 4-2 achterstand aankeek waarna men op karakter alsnog een gelijkspel uit het vuur wist te slepen. In de laatste minuten zorgden Rik Renirie en Ilias Zaimi alsnog voor 4-4 maar met een puntje schiet JVC weinig op want men kijkt graag naar boven. Dan is er toch echt wel wat meer nodig binnenkort.

In de Achterhoek zaten de gastheren al snel op de licht aangevroren rozen. Het was Marlon Versteeg die binnen twintig minuten twee keer het net wist te vinden. Onder meer door vanuit een corner af te werken: 2-0. De met drie verdedigers acterende bezoekers sloegen echter terug. Op aangeven van Thomas Schilders was het Boy Visser die voor aansluiting zorgde: 2-1. De Cuijkenaren speelden zonder de weer geblesseerde Gianluca Maria waardoor Schilders samen met Visser en Rik Renirie de voorhoede vormde. Op slag van rust was het Ilias Zaimi die goed voorbereidde en was het Frenk Schaap die 2-2 maakte. 

Erik Quekel

In de rust kwam bij de gastheren Erik Quekel in de ploeg voor Veghelaar Anthony van de Hurk. Quekel (29) komt terug van een langdurige blessure en is in deze regio vooral bekend als scorende spits van FC Oss. Dat hij nog steeds het net weet te vinden bewees hij ook nu weer vrij rap. Na een voorzet wist de Bosschenaar met een fraaie halve omhaal voor 3-2 te zorgen. Toen Aleksander Jankovic even later een omschakelmoment klinisch afrondde (4-2) leek het over voor JVC. Trainer Ruud Kaiser, door een 2-jarig contract ook volgend jaar sowieso in dienst van de Cuijkenaren, wisselde Jay van Boxtel voor Bjenze Graat en hoopte op een wondertje.

Zijn wensen kwamen uit want op wederom aangeven van Schilders was het Rik Renirie die 4-3 maakte en vlak voor tijd zorgde Ilias Zaimi er vanuit een vrije trap nog voor dat het 4-4. Daarna kreeg Boy Visser nog de opgelegde kans op 4-5 maar alleen voor keeper Rondeel miste hij jammerlijk.

JVC CUIJK| Kanters, Grotenhuis, Ritzen, Van de Looy, Schaap, Scholten, Zaimi, Van Boxtel (70. Graat), Schilders, Visser, Renirie

Reactie trainer Ruud Kaiser tegenover Kliknieuws: "We misten vandaag door omstandigheden een aantal spelers. Maria is geblesseerd maar Charles Kazlauskas moest terug naar Amerika vanwege vervelende privé-omstandigheden terwijl Simon van Zeelst geschorst was. Simon is een belangrijke pion voor ons. Stevie Hattu kon niet meedoen terwijl een Sjoerd van der Looij wel aantrad maar eigenlijk ziek was. Petje af voor die jongen, waarschijnlijk ligt hij nu voor dood in zijn bed. Jong De Graafschap beschikt daarbij over veel kwaliteit. Ze spelen met niet de eerste de beste spelers. Zo hadden we veel moeite met Anthony van de Hurk en daarachter Aleksander Jankovic, die twee bewogen dusdanig dat het lastig voor ons was. Dan kom je heel ongelukkig met 2-0 achter, onder meer door een hele rare goal in de kluts. Daarna pakken we het echter op, We scoren twee fantastische voetballende goals en komen zodoende op 2-2." Daarna echter kantelde het duel opnieuw. "Na de pauze een herhaling van de eerste helft. Ineens waren zij weer de betere ploeg. Dan brengen ze Erik Quekel in, net als Van den Hurk vaak goed voor 20 goals in de Jupiler League, en die denkt laat ik eens op goal schieten met een halve omhaal. Vervolgens klutst die bal er via schouders hoog in. Ik weet het niet, maar het zat niet mee bij ons op dat moment. Vervolgens staan we niet goed bij balverlies op het middenveld en kan Jankovic zo doorlopen: 4-2. Via een knappe actie van Renirie, hij vindt prima de verre hoek, komen we weer terug tot 4-3. Ik wilde vervolgens 3-4-3 gaan spelen maar we kregen nog een vrije trap omdat doelman bij een uittrap twee meter uit zijn gebied kwam. De scheidsrechter floot ervoor en ik zei tegen Ritzen dat we 3-4-3 zouden gaan spelen als deze bal er niet in zou gaan. Ilias schoot echter raak: 4-4. Nee, ik kan niet ontevreden zijn over de laatste weken. We hebben twee keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. Tegen Westlandia speel je tegen een goede ploeg en tactisch sterke coach Edwin Grunholz die een half uur voor tijd nog drie verse aanvallers kan brengen om harakiri te spelen. Ik had op dat moment graag een snelle spits gebracht maar er zat niets meer. Dat is het verschil, veel tegenstanders in deze klasse hebben een hoog budget en een hele brede selectie. Dat is niet erg maar daar heb je mee te maken. Dus ik denk dat we het zo slecht niet doen."

Uitslagen derde divisie B
De Dijk-EVV 3 - 2
Dongen-Be Quick 1887 2 - 1
Jong De Graafschap -JVC Cuijk 4 - 4
HBS- Jong Achilles '29 2 - 1
Hercules-UDI '19 2 - 0
HSC '21-OFC 1 - 0
Juliana '31-Den Bosch 3-2
OJC Rosmalen-Magreb '90 2 - 2
Westlandia-Quick '20 2 - 2

Stand derde divisie B
1 De Dijk 16-40
2 Dongen 16-32
3 Westlandia 16-31
4 Be Quick 1887 16-28
5 Hercules 16-28
6 Quick '20 16-27
7 HSC '21 16-24
8 JVC Cuijk 16-24
9 OFC 16-24
10 OJC Rosmalen 16-23
11 EVV 16-21
12 HBS 16-20
13 Jong De Graafschap 15-18
14 UDI '19 16-17
15 Juliana '31 16-15
16 Magreb '90 16-13
17 Jong FC Den Bosch 16-11
?18 Jong Achilles '29 15-6

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant