Fel duel in de zestien van Den Dungen (Foto Ad Megens)

3D: Margriet spekkoper na winst op Venhorst

Voetbal 817 keer gelezen

Een bijzonder spannende zondag weer in de derde klasse D. Margriet won van Venhorst waar Volkel koploper Nooit Gedacht wist te kloppen. Bij FC Uden kan men zich steeds meer gaan opmaken voor de strijd om klassenbehoud. Vandaag werd er verloren van directe concurrent het bezoekende Nulandia. Boekel Sport haalde Avanti'31 over de hekel met trakteerde het team van Ronny Everaerts op een 0-5 nederlaag. Berghem Sport won via een heerlijke tweede helft van Den Dungen, maar kreeg Gijs Kappen in de slotfase rood.

Everaerts die nieuw emplooi heeft gevonden bij Wilhelmina Boys in Best komend seizoen, had er maar een zin voor nodig: "Een complete offday vandaag. Zo goed als het vorige week ging, zo slecht ging het vandaag." Boekel Sport kwam in Schijndel voor rust al op een 0-3 voorsprong na rust kwamen daar nog eens twee Boekelse treffers bij. Tim Schuijers (2x), Teun Graat, Twan Merks en Jan Tielemans waren verantwoordelijk voor de doelpunten. Door de winst melden de Boekelaren zich nadrukkelijk in de top-4 van 3D.

Volkel - Nooit Gedacht (Foto Jolande Schonenberg )

Volkel – Nooit Gedacht 3-1
Het Volkel van trainer Tom van Dalen maakte vanmiddag op de Eeuwsels een einde aan de goede serie van Nooit Gedacht. Geen paniek het team van Wolf Wannet blijft samen met Margriet en Venhorst de lijst aanvoeren. Bob Linders was het die op slag van rust voor de openingstreffer zorg droeg. De Geffense doelman sloeg de bal na zijn inzet in eigen doel. Na rust een sterker Nooit Gedacht. Eerst schoot Perry van Herpen op de paal, maar het was Rik van Roosmalen die iets later gelijkmaakte. In de 65e minuut kwam Volkel weer op voorsprong. Het was Rens van Lanen die een hoekschop van Bob Linders snoeihard binnen kopte 2-1. De bezoekers probeerde het nog wel maar strandde vaak op de solide defensie van Volkel. Tonny van den Berg maakte het feestje compleet door de 3-1 eindstand op de borden te brengen.

Margriet - Venhorst (Foto's Eric Elbers)

Berghem Sport – Den Dungen 4-2
De thuisclub deed het niet best voor rust en kwam in de 20e minuut met 0-1 achter nadat Martin de Laat voor Den Dungen scoorde. Na rust bracht trainer Dennis Kroes aanvaller Jordi Verhagen. Een gouden wissel bleek later want binnen vijf minuten had Verhagen met twee treffers van zijn kant de stand alweer omgebogen. Toch kwam Den Dungen na een uur spelen weer langszij. Een voorzet van Gijs Kappen werd door een Rens Broeren verdediger in eigen doel gekopt. De ingevallen Kappen kreeg vijf minuten voor het speeleinde rood voor vermeend natrappen. Met tien man was het toch Berghem Sport dat via Verhagen met zijn derde, een loepzuivere hattrick, de 4-2 eindstand bepaalde.

DAW - Berghem Sport (Foto's Ingrid Willems)

DAW – Sint Michielsgestel 0-0
De wedstrijd begon zoals hij eindigde. Voor rust kreeg DAW enkele fraaie gelegenheden om de score open te breken, maar dat ging teloor. Na rust nivelleerde de wedstrijd was uiteindelijk de 0-0 een juiste afspiegeling.

De thuisclub deed het niet best voor rust en kwam in de 20e minuut met 0-1 achter. Na rust bracht trainer Dennis Kroes aanvaller Jordi Verhagen. Een gouden wissel bleek later want binnen vijf minuten had Verhagen met twee treffers van zijn kant de stand alweer omgebogen. Toch kwam Den Dungen na een uur spelen weer langszij. Een voorzet van Gijs Kappen werd door een Dungense verdediger in eigen doel gekopt. De ingevallen Kappen kreeg vijf minuten voor het speeleinde rood voor vermeend natrappen. Met tien man was het toch Berghem Sport dat via Verhagen met zijn derde, een loepzuivere hattrick, de 4-2 eindstand bepaalde.

FC Uden – Nulandia 1-2
FC Uden kwam in de eerste helft op voorsprong , maar het venijn zat hem in de slotfase van de wedstrijd. Na een 0-0 ruststand hadden beide teams kansen op succes, maar het waren juist de bezoekers uit Nuland die via Juul Ruijsch in de 81e minuut langszij kwamen. Het feest werd helemaal compleet nadat Tom van der Ven in de 89e minuut voor de winst zorgde. Volgende week de laatste wedstrijd van dit jaar met het thuisduel tegen Berghem Sport.