Patiënten in de rij bij Medipark om de jaarlijkse griepinjectie te halen (foto: Ankh van Burk)
Patiënten in de rij bij Medipark om de jaarlijkse griepinjectie te halen (foto: Ankh van Burk)

Gemeente en Medipark tekenen overeenkomst

Algemeen 1.208 keer gelezen

UDEN | Huisartsenpraktijk Medipark heeft met de gemeente Uden overeenstemming bereikt over de huur van de zogenaamde 'Hoogbouw' aan de Wetstrikkel in de wijk Zoggel. Medipark opent hier medio 2017 een tweede huisartsenpraktijk.

De huidige locatie aan de Hyacintstraat biedt de huisartsen en praktijkondersteuners onvoldoende ruimte om op passend niveau zorg te blijven bieden. Medipark en gemeente Uden zijn een huurovereenkomst met elkaar aangegaan voor een periode van 10 jaar. Begin 2017 wordt gestart met de verbouwingswerkzaamheden.

Wethouder Matthie van Merwerode: "Door de herbouw van basisscholen Jan Bluyssen en De Brinck op het naastgelegen perceel, was de hoogbouw al een tijdje niet meer in gebruik. Het is mooi dat hetpand met de komst van de huisartsenpraktijk weer een nieuwe zinvolle functie krijgt". De voorzitters van de maatschap Medipark, Pieter van Tiel en Marion Teunissen (beiden huisarts), zijn blij met de uitbreiding in Zoggel. Dokter Teunissen: "Ik ben heel blij dat er nu een passende oplossing is gevonden voor het grote ruimtegebrek." Dokter Van Tiel: "Wij zijn hartstikke blij met de extra locatie op de Wetstrikkel. Hierdoor krijgen de huisartspraktijken van Medipark een mooie gelegenheid om de uitbreiding van zorg op een goede manier te kunnen blijven leveren."

Door de nieuwbouw van de scholen zijn aanpassingen van de openbare ruimte in voorbereiding. Zo wordt het Horgetouw éénrichtingsverkeer en voorzien van een nieuwe parkeervakinrichting, en worden zowel de Wetstrikkel als het Horgetouw opnieuw bestraat. Door de komst van de huisartsenpraktijk worden in de Wetstrikkel nabij het pand nieuwe parkeerplaatsen aangelegd.

Achtergrond
De brand tijdens de jaarwisseling '14/'15 heeft de basisscholen Jan Bluyssen en De Brinck verwoest, maar de Hoogbouw is gespaard gebleven. Dit gebouw werd vóór de brand onder andere gebruikt door basisschool Jan Bluyssen. Sindsdien staat het gebouw leeg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant