Afbeelding

Hellegers: "Plaatsing F-16 was bijzondere operatie"

Algemeen 447 keer gelezen

UDEN | Deze week in Bellen met de burgemeester vertelt Henk Hellegers over de plaatsing van de F-16 op de rotonde in Volkel, een overleg met Landerd en een spectaculaire brandweeroefening in Den Bosch.

"Laat ik maar beginnen met de zaterdag. Toen is een langgekoesterde wens van de Volkelse Dorpsraad in vervulling gegaan toen de F-16 op de rotonde werd geplaatst. Het was een hele bijzondere operatie. Het toestel is met een hijskraan op de sokkel gehesen. Vooraf heeft de heer Van den Heuvel aangegeven dat hij wilde demonstreren tegen de komst van de F-16. Dat heeft hij ook gedaan. Hij was de enige demonstrant en heeft zich netjes aan de vooraf gemaakte afspraken gehouden. Verder was het heel speciaal dat Commandant Luchtstrijdkrachten Dennis Luyt aanwezig was en een delegatie van de Amerikaanse ambassade."

"Om nog even verder te gaan met een onderwerp over Defensie. Afgelopen week heb ik gesprekken gevoerd met het Ministerie van Economische Zaken, advisbureau BRO en ondernemersvereniging UOV de Kring over de komst van de JSF en wat dat kan betekenen voor ondernemers uit de gemeente Uden. Binnenkort wordt er een bijeenkomst gehouden."

"Donderdagavond heb ik een brandweeroefening in Den Bosch geleid. Het ging om een gigantische stroomstoring met grote gevolgen voor de omgeving. Ik was in deze oefening coördinerend burgemeester."

"Daarnaast ben ik dinsdagavond bij een bijeenkomst over lokale democratie geweest in de bibliotheek. Zo'n vijftig inwoners gingen met elkaar in discussie. Goed dat er aandacht wordt geschonken aan dit soort onderwerpen."

"Tot slot hebben de colleges van Burgemeesters en Wethouders van de gemeenten Uden en Landerd overleg gehad over de mogelijke fusie en het plan van aanpak daarvan. Deze week worden de gesprekken voortgezet."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant